search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:47
MENU CLOSE

Ενδεχόμενο παράτασης 72 ωρών για τις φορολογικές δηλώσεις

27.08.2020 09:31
Ενδεχόμενο παράτασης 72 ωρών για τις φορολογικές δηλώσεις - Media

 

Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση 72 ωρών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, στην οδό Νίκης σκέφτονται να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία από τις 28 Αυγούστου στις 31 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα, προκειμένου να ξεπεραστούν και τα τελευταία προβλήματα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, απομένουν περίπου 300.000 δηλώσεις Ε1, από τα οποία αναμένεται να προκύψουν 500.000 εκκαθαριστικά.

Ωστόσο, ο προβληματισμός που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει να κάνει με το γεγονός πως την ίδια ημερομηνία είναι προγραμματισμένη η καταβολή της δόσης του φόρου εισοδήματος. Κάτι τέτοιο, κάνει δύσκολο το εγχείρημα, καθώς θα πρέπει να υποβληθεί η φορολογική δήλωση και να πληρωθεί ο φόρος την ίδια ημέρα.

Όπως αναφέρει το in.gr, αυτό που θέλει να αποφύγει το υπουργείο Οικονομικών είναι μια πιθανή δυσλειτουργία των δικτύων της ΑΑΔΕ ή κάποιο λάθος από τους φορολογούμενους που θα τους φέρει αντιμέτωπους με κάποιο πρόστιμο εκπρόθεσμης κατάθεσης δήλωσης ή πρόστιμο για καθυστερημένη καταβολή της δόσης του φόρου εισοδήματος.

Άλλωστε, τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν δύο δόσεις από το φόρο εισοδήματος –Ιουλίου και Αυγούστου- καθώς ήταν η προϋπόθεση για την παράταση μετά τις 31 Ιουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:45