search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Βρετανία: Πενιχρό… κίνητρο 14 ευρώ την ημέρα σε φτωχούς για να μείνουν καραντίνα

27.08.2020 11:07
Κορωνοϊός-Βρετανία: Πενιχρό... κίνητρο 14 ευρώ την ημέρα σε φτωχούς για να μείνουν καραντίνα - Media

 

Η Βρετανία θα πληρώνει τους κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα για να μπορούν να τίθενται σε αυτοαπομόνωση, αν έχει επιβεβαιωθεί ή αν υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, καθώς η βρετανική κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα που λαμβάνει για να διατηρηθεί υπό έλεγχο η διασπορά της COVID-19.

Η νέα αυτή πολιτική θα εφαρμοστεί κατόπιν αιτήματος πολιτικών της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση να εισαγάγει το μέτρο αυτό των πληρωμών, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι κάποιοι άνθρωποι, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να λείψουν από τη δουλειά τους, αποφεύγουν να συμμορφωθούν με την υγειονομική αυτή οδηγία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι που εξετάζονται και είναι θετικοί στον SARS-CoV-2 θα λαμβάνουν 130 στερλίνες (περίπου 145 ευρώ) για την περίοδο 10 ημερών που θα θέτουν τον εαυτό τους σε καραντίνα. Άλλα μέλη του νοικοκυριού τους, τα οποία θα πρέπει να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες, θα δικαιούνται 182 στερλίνες (περίπου 203 ευρώ).

Τα χρήματα αυτά θα διατίθενται σε ανθρώπους που λαμβάνουν επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας –τα οποία είναι γνωστά ως Universal Credit or Working Tax Credits– και δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. Το σχέδιο αυτό θα δοκιμαστεί πρώτα στο Μπλάκμπερν, το Πεντλ και το Όλνταμ, όπου είχαν επιβληθεί τοπικές καραντίνες λόγω των υψηλών ποσοστών κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

“Το βρετανικό κοινό έχει ήδη θυσιάσει πολλά για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Η αυτοαπομόνωση στην περίπτωση που έχετε διαγνωσθεί με COVID-19 ή έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει, εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας για να εξακολουθήσουμε να ελέγχουμε τοπικά ξεσπάσματα” της νόσου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει περισσότερους από 65.000 υπερβάλλοντες θανάτους εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της βρετανικής κυβέρνησης, έπειτα από μια έξαρση του ιού στη χώρα η οποία διήρκεσε περισσότερο και εξαπλώθηκε σε περισσότερα μέρη από ό,τι σε σε άλλες χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν πολύ από την πανδημία, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24