search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:30
MENU CLOSE

Προσοχή: Εντοπίστηκαν κινητά με προεγκατεστημένο κακόβουλο λογισμικό

27.08.2020 14:57
Προσοχή: Εντοπίστηκαν κινητά με προεγκατεστημένο κακόβουλο λογισμικό - Media

 

Κινητά της κινεζικής εταιρείας Tecno, στα οποία ήταν εγκατεστημένο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο εγκαθιστούσε συνδρομητικές υπηρεσίες χωρίς τη γνώση του χρήστη, ο οποίος και χρεωνόταν υπερβολικά, εντόπισε η εταιρεία ασφαλείας Upstream.

Τα κινητά αυτά πωλούνται κυρίως σε αφρικανικές χώρες, όπως η Αιθιοπία, η Αίγυπτος, η Γκάνα και η Νότια Αφρική, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία υποστήριξε ότι το λογισμικό εγκαταστάθηκε χωρίς να το γνωρίζει η ίδια σε κάποιο εξάρτημα της συσκευής.

Συνολικά, εντοπίστηκαν 53.000 συσκευές με κακόβουλο λογισμικό, ονόματι Triada, ενώ η Upstream τόνισε ότι η απάτη έπληξε κυρίως αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα και εκτίμησε ότι ύποπτη δραστηριότητα επέδειξαν περίπου 200.000 συσκευές της Tecno.

H εταιρεία κάλεσε τους κατόχους των συσκευών να κατεβάσουν διορθωτικό λογισμικό που θα αποκλείσει την Triada από το να καταναλώνει data.

Σημειώνεται ότι το 2016 ειδικός ασφαλείας είχε υπολογίσει ότι περίπου 700 εκατομμύρια συσκευές Android είχαν πληγεί από κακόβουλο λογισμικό.

Πηγή: Yahoo!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15