18/06/2019 17:29:36
15.3.2010

Τούρκικες λιαστές ντομάτες...

Τούρκικες λιαστές ντομάτες... - Media

Τα πουλερικά τα έχουμε σκιαχτεί, από τους χοίρους κουβαλάμε αγιάτρευτο  ψυχολογικό τραύμα… αλλά ότι θα φτάναμε να αντιμετωπίζουμε με τρόμο και τις ντομάτες -και μάλιστα τις πιο τεμπέλικες, αυτές που λιάζονται διαρκώς σαν του έλληνες, όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Γερμανοί- δεν το έβαζε ο νους μας. Κι όμως… Από λιαστή ντομάτα ο άνθρωπος μπορεί να πάθει ηπατίτιδα.

"Δεν είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενη η ηπατίτιδα;" θα αναρωτηθείτε.  Δεν ισχύει αυτό που υποδήλωνε το σχετικό ανέκδοτο… ότι την κολλάς από τουαλέτα εφόσον καθίσεις πριν σηκωθεί ο προηγούμενος; Ε, μάλλον δεν ισχύει. (Εκτός αν κάποιοι ηράσθησαν, εκτός από μπουκάλια σαμπάνιας και ντομάτες λιαστές). Στη Γαλλία, λέει, 55 άνθρωποι εμφάνισαν ήδη ηπατίτιδα Α επειδή κατανάλωσαν το τουρκικής προέλευσης επίμαχο προϊόν.( Ίσως γι’ αυτό οι Γάλλοι ήταν, είναι και θα παραμείνουν, όπως πάει, πολέμιοι της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας).

Εδώ και κάμποσες εβδομάδες πάντως έχει σημάνει συναγερμός σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεδομένου ότι η γειτονική μας χώρα τροφοδοτεί με σημαντικές ποσότητες, όλη την Ένωση. Ακόμα και στην αγροτική (!) Ελλάδα, το 95% της λιαστής ντομάτας εισάγεται από δίπλα…  Παρόλα αυτά, το υπουργείο Ανάπτυξης εμφανίζεται καθησυχαστικό, επειδή οι έλεγχοι που έγιναν αιφνιδίως σε διάφορες παρτίδες έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα. Καλού- κακού ωστόσο, μέχρι να περάσει η μπόρα, αρκεστείτε αυτό το διάστημα στην ανήλιαγη ελληνική ντομάτα, αυτή που το πρωί είναι πράσινη και το μεσημέρι, μετά το σχετικό ψέκασμα, έχει κοκκινίσει. Από ηπατίτιδα μια φορά, δε θα κινδυνέψετε…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.