search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:12
MENU CLOSE

Λατινική Αμερική: Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού – Στην Βραζιλία πάνω από τις μισές μολύνσεις

28.08.2020 06:44
Λατινική Αμερική: Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού - Στην Βραζιλία πάνω από τις μισές μολύνσεις - Media

 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό έσπασαν το φράγμα των 7 εκατομμυρίων χθες Πέμπτη στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, την περιφέρεια που καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις στον πλανήτη, μολονότι ορισμένες χώρες διαπιστώνουν επιβράδυνση του ρυθμού της εξάπλωσης της πανδημίας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ημερήσιος μέσος όρος επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στα περίπου 77.800 την περασμένη εβδομάδα, έναντι σχεδόν 85.000 την προηγούμενη, σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτή, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της περιοχής.

Έξι μήνες αφότου επιβεβαιωνόταν το πρώτο κρούσμα στη Βραζιλία, η χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ, κατέγραψε χθες Πέμπτη 984 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 44.235 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό να φθάνει τους 118.649 νεκρούς επί συνόλου 3.761.391 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Με άλλα λόγια η Βραζιλία μετράει πάνω από τις μισές μολύνσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10