search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Η Ν.Δ. διέγραψε τον διαφωνούντα πρόεδρο της ΔΑΚΕ-ιδιωτικού τομέα

13.09.2012 15:22
Η Ν.Δ. διέγραψε τον διαφωνούντα πρόεδρο της ΔΑΚΕ-ιδιωτικού τομέα - Media

Τη διαγραφή του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Νίκου Κιουτσούκη, από τους καταλόγους και τα μητρώα της ΝΔ, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Τη διαγραφή του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Νίκου Κιουτσούκη, από τους καταλόγους και τα μητρώα της ΝΔ, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κιουτσούκης έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με την «αντιδεοντολογική και αντικομματική» του συμπεριφορά, καθώς «ηγείτο ομάδος, που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ, κατά την προσέλευσή τους σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση της διαγραφής λαμβάνεται μία μέρα μετά τα θυελλώδη επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, όπου συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ επιτέθηκαν φραστικά κατά υπουργών και βουλευτών του κόμματος με αφορμή τα νέα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ.

Η Ν.Δ. θεωρεί ότι ο Νίκος Κιουτσούκης προέβη σε τραμπουκισμούς και για αυτό προχωρά στη διαγραφή του και όχι -όπως λένε στη Συγγρού- για τις διαφορετικές απόψεις που διατύπωσε.

Την απόφαση αυτή είχε έμμεσα προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ας αποφασίσει ο κ. Κιουτσούκης αν είναι ΝΔ ή όχι», είχε δηλώσει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Σε δηλώσεις του στο Mega, o κ. Κεδίκογλου ανέφερε πως «άλλο είναι η γνήσια αγωνία των βουλευτών κι άλλο μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε εισαγωγικά, για την οποία έγινε μεγάλη κινητοποίηση με φτωχά αποτελέσματα».

Ν.Κιουτσούκης: Παρουσιάζουν ως μόνη λύση αυτό που καταψήφισε ο λαός

«Εγώ δεν επιλέγω να συνομιλώ με κανέναν από τους πολιτικούς, επιλογή μου είναι να συνομιλώ με τους άνεργους συναδέλφους μου που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, με τους συναδέλφους μου που έχουν να πληρωθούν 6 και 7 μήνες από τους εργοδότες τους», απάντησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Κανάλι 1)ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα.

«Δεν ήταν αυτές οι θέσεις που εκφράστηκαν πριν τις 16 Ιουνίου. Εμείς δεν κάναμε πίσω στις θέσεις μας. Αλλοι θέλουν να κάνουν το μνημόνιο ιδιοκτησία τους… Αυτοί που λένε ότι το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα. Και ο κ. Σαμαράς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πολλοί άλλοι», παρατήρησε ο κ. Κιουτσούκης και κάλεσε τους βουλευτές να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους και στο εσωτερικό.

«Αν κάποιοι αισθάνονται καλά ή είναι ήρεμοι γιατί παίρνουν 6.000 και 7.000 και 8.000 ευρώ και εννοώ τους βουλευτές που τα παίρνουν γιατί τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός – πρέπει να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους στο εσωτερικό και όχι μόνο να πηγαίνουν στο εξωτερικό να την ανακτήσουν», σημείωσε με νόημα και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε:

«Αν επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου, συνέχιση των μέτρων που παίρνονται εις βάρος των πολιτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των εργαζομένων, τότε δεν χρειαζόταν να γίνουν εκλογές». Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κ. Κιουτσούκης, «αυτό που απέτυχε, καταδίκασε και καταψήφισε ο ελληνικός λαός δεν μπορεί κάποιοι σήμερα να το παρουσιάζουν ως ζεσταμένο πιάτο, ως μόνη λύση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:10