search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:50
MENU CLOSE

Ο Κιμ «βγάζει γλώσσα» σε όσους τον… πέθαναν: Επιθεώρησε περιοχή που επλήγη από κακοκαιρία

28.08.2020 16:45
Ο Κιμ «βγάζει γλώσσα» σε όσους τον... πέθαναν: Επιθεώρησε περιοχή που επλήγη από κακοκαιρία - Media
 
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέδειξε ότι «οι πληροφορίες περί θανάτου του ήταν υπερβολικές», καθώς αποδείχθηκαν αναληθείς οι πρόσφατοι ισχυρισμοί αξιωματούχου από τη Νότιο Κορέα πως ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έχει πέσει σε κώμα. Ο 36χρονος ισχυρός άνδρας της απομονωμένης χώρας επισκέφθηκε την Πέμπτη τη νοτιοδυτική επαρχία Χουάνγκχε και επιθεώρησε καλλιέργειες καλαμποκιού οι οποίες επλήγησαν νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας από τον τυφώνα Μπάβι.
 
Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας Yonhap News Agency, πρόθεση του Κιμ είναι να εμφανιστεί ως ηγέτης που νοιάζεται για τον λαό του σε μια χρονική στιγμή όπου οι φυσικές καταστροφές έχουν πλήξει την χώρα του. Πριν τον τυφώνα Μπάβι, που την Πέμπτη πέρασε από την δυτική ακτή της Βορείου Κορέας, ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες σε αρκετές περιοχές.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις πληγείσες από τον τυφώνα καλλιέργειες ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως οι καταστροφές ήταν μικρότερες από αυτές που περίμενε και επαίνεσε το εθνικό σύστημα διαχείρισης κρίσεων για την αποτελεσματική ανταπόκρισή του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Παρασκευή το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας (KCNA). Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το KCNA την Παρασκευή, εικονίζεται ο Κιμ, χωρίς μάσκα, να επιθεωρεί τις κατεστραμμένες εκτάσεις ενώ πίσω του δύο αξιωματούχοι με μάσκα κρατούν σημειώσεις από τις οδηγίες που τους δίνει ο «Ανώτατος Ηγέτης».
 
Ο Κιμ δήλωσε πως πρωταρχικό καθήκον του κόμματος είναι να βρίσκεται κοντά στο λαό, να τον ενθαρρύνει και να τον βοηθά, όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες ενώ τόνισε πως οι καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα θα πρέπει να έχουν αποκατασταθεί μέχρι τον Οκτώβριο, που το Κόμμα των Εργατών γιορτάζει την επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυσή του.
 
Η επίσημα εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος Rodong Simun ανέφερε πως ο τυφώνας Μπάβι κατέστρεψε καλλιέργειες με καλαμπόκι και ρύζι στην περιοχή. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα δέντρα έσπασαν, σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν. Την Τρίτη ο Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε στο Πολίτμπιρο του κόμματος και κάλεσε τους ιθύνοντες να προετοιμαστούν για το πέρασμα του τυφώνα, ώστε να μειώσουν όσο είναι δυνατόν την καταστροφή.
 
Οι περιορισμένες δημόσιες εμφανίσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν τους τελευταίους μήνες τροφοδότησαν φήμες πως κάτι σοβαρό συμβαίνει με την υγεία του. Τον Απρίλιο, η επί τρεις εβδομάδες απουσία του από το πολιτικό προσκήνιο της Βόρειας Κορέας έγινε αφορμή δημοσιεύματα στη Δύση και στην Ιαπωνία να υποστηρίζουν πως ο Κιμ είναι «φυτό», μετά από σοβαρή επέμβαση στην καρδιά.
 
Την Πρωτομαγιά η εμφάνιση του «αδιαφιλονίκητου» ηγέτη σε εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Νοτίου Κορέας πως ο Κιμ απλά «κρύβεται» από τον κορωνοϊό, έπεισαν την διεθνή κοινότητα πως ο 36χρονος άνδρας βρίσκεται εν ζωή και ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.
 
Νέες φήμες πως κάτι τρέχει με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν πρώην αξιωματούχος από τη Νότιο Κορέα υποστήριξε πως ο Κιμ βρίσκεται σε κώμα εδώ και μήνες και τα ηνία της Βορείου Κορέας κρατά πλέον η μικρότερη αδελφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ. Ο Τσανγκ Σονγκ Μιν, βοηθός του πρώην προέδρου της Νοτίου Κορέας, Κιμ Ντάε Ζουνκ, υποστήριξε πως ο Κιμ είναι βαριά άρρωστος και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του.
 
Πάντως, είναι γεγονός πως πρόσφατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκχώρησε σημαντικές αρμοδιότητες στην 32χρονη αμφιθαλή αδελφή του. Σύμφωνα με το Yonhap News Agency, η δυναμική Κιμ Γιο Τζονγκ ανάλαβε τον χειρισμό των υποθέσεων που αφορούν τη Νότιο Κορέα και τις ΗΠΑ ενώ θεωρείται η ντε φάκτο Νο 2 ηγέτης της Βορείου Κορέας.
 
Πηγή: protothema.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:50