search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:38
MENU CLOSE

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο Πιερ Μοσκοβισί

13.09.2012 17:44
Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο Πιερ Μοσκοβισί - Media

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις του στην Αθήνα. Για “πασαρέλα” ευρωπαίων αξιωματούχων που δεν προκύπτει κάτι καινούργιο, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις του στην Αθήνα. Προσέθεσε ωστόσο την ευχή του «η βούληση (αυτή) να μετατραπεί σε πράξεις, ώστε σύντομα να έχουμε μια συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα που θα επικυρωθεί από το Eurogroup και στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Όπως είπε ο Πιερ Μοσκοβισί,  η Γαλλία αγωνίζεται να μη θιγεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης. «Αυτό είναι το μήνυμα που έφερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο φίλο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον αρμόδιο για τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπουργό Κωστή Χατζηδάκη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γαλλία ήταν πάντα στην ίδια πλευρά με την Ελλάδα, επιθυμούσε την είσοδό της στη ζώνη του ευρώ και σήμερα η Γαλλία αγωνίζεται για την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ.

Όπως είπε, υπάρχει μία λέξη που είναι κοινή στα στόματα όλων μας, η «αποφασιστικότητα» εξηγώντας ότι ο όρος αυτός σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μια πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, κοινωνική δικαιοσύνη, εκσυγχρονισμό της οικονομίας.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην τεχνική βοήθεια και στήριξη που προσφέρει η Γαλλία μέσω της task force για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων της οποίας ο επικεφαλής βρίσκεται επίσης σήμερα στην Αθήνα.

Όλες οι προσπάθειες που στοχεύουν στην έξοδο από την κρίση έχουν τη στήριξη της Γαλλίας, υπογράμμισε και τόνισε ότι «η αίσθησή μας είναι ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη ζητάει σεβασμό των δεσμεύσεων, είπε, πρέπει να δούμε και την οικονομική ανάκαμψη ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων.

Αναφερόμενος στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είπε ότι κατά τη συνάντησή του το μεσημέρι με Γάλλους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα τον διαβεβαίωσαν ότι είναι δεμένοι με τη χώρα μας και επιθυμούν να παραμείνουν. Αποφασίσαμε μάλιστα, πρόσθεσε, να ενισχύσουμε τους εμπορικούς δεσμούς και να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

«Από την πασαρέλα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν προκύπτει τίποτα το καινούριο. Ο πρωθυπουργός δήλωσε τυφλή υπακοή στη μνημονιακή πολιτική και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει στον καταστροφικό δρόμο του μνημονίου», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κοινή στάση της ευρωπαϊκής ελίτ και της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή του μνημονίου είναι καταστροφική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγοντας τονίζει πως «ο αγώνας των ευρωπαϊκών λαών για αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη σχετίζεται με την ανατροπή των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:37