search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:08
MENU CLOSE

Τεράστια ρωσικά αεροπλάνα φθάνουν στη Συρία – Ερωτηματικό το φορτίο τους (Photo)

28.08.2020 17:18
Τεράστια ρωσικά αεροπλάνα φθάνουν στη Συρία - Ερωτηματικό το φορτίο τους (Photo) - Media
 
Αρκετά ρωσικά αεροπλάνα φορτίου εντοπίστηκαν με κατεύθυνση από τη Μόσχα προς την αεροπορική βάση Hmeimim προς τη Συρία αυτή την εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με το Avia.Pro, το ρωσικό αεροπορικό «κομβόι» αποτελούταν από επτά μεγάλα αεροσκάφη IL-76, τα οποία «μπορεί να υποδηλώνουν την παράδοση μεγάλης παρτίδας όπλων στην Αραβική Δημοκρατία».
 
Η δημοσίευση ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός αεροσκαφών παρατηρήθηκε καθ ‘οδόν προς τη Συρία, κάτι που θέτει πολλά ερωτήματα».
 
Αν και παραμένει ασαφές τι μετέφεραν τα αεροσκάφη, το Avia.Pro κάνει διάφορα σενάρια, όπως το να μεταφέρουν όπλα στη Συρία καθώς η ένταση κλιμακώνεται, ή και στη Λιβύη όπου η Μόσχασ προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της εκεχειρίας.
 
Τα σχέδια πτήσεις από τους διεθνείς οργανισμούς επιβεβαιώνουν τα παραπάνω:
Η Μόσχα κατηγόρησε μέσα στην εβδομάδα τον αμερικανικό στρατό ότι προσπάθησε να εμποδίσει μια ρωσική περίπολο στη Συρία, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε σύγκρουση με ρωσικό όχημα.
 
Ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Μαρκ Μάιλι, ότι η Ρωσία είχε ενημερώσει τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό στη Συρία για τις κινήσεις της ρωσικής περιπόλου «βάσει των υφιστάμενων κανόνων», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
Ο Γκερασίμοφ κατήγγειλε ότι Αμερικανοί στρατιώτες, κατά παράβαση των υφιστάμενων συμφωνιών, προσπάθησαν να εμποδίσουν τη ρωσική περίπολο, «η οποία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προληφθεί το συμβάν και να συνεχίσει την αποστολή της».
 
Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παραβίασε τα πρωτόκολλα ασφαλείας.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07