search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:48
MENU CLOSE

Το παρασκήνιο του Βερολίνου: Τα στρατόπεδα και ποιοι στήριξαν τις ελληνικές θέσεις

28.08.2020 17:24
Το παρασκήνιο του Βερολίνου: Τα στρατόπεδα και ποιοι στήριξαν τις ελληνικές θέσεις - Media

 

Ομόφωνη ήταν η στήριξη των ελληνικών και κυπριακών θέσεων στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στο θέμα για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η Αυστρία και η Ολλανδία στήριξαν πλήρως κι έβαλαν «πλάτη» για την Ελλάδα, ενώ περισσότερο επιφυλακτικές εμφανίστηκαν η Γερμανία και η Μάλτα. Καμία όμως από τις χώρες της Ε.Ε δε δημιούργησε πρόβλημα εκφράζοντας αντιρρήσεις για το κοινό ανακοινωθέν.

Και το μήνυμα ήταν σαφές: Πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο και το Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ε.Ε κάλεσε δε την Τουρκία να αποφύγει κάθε μονομερή ενέργεια και να αποκλιμακώσει την ένταση ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των δυο πλευρών, σε διαφορετική περίπτωση θα της επιβληθούν κυρώσεις, οι οποίες θα αποφασιστούν στην Σύνοδο Κορυφής στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ του διαλόγου και καλεί την Τουρκία σε έμπρακτη αποκλιμάκωση για να μη χρειαστεί να φτάσουν στο σημείο να επιβληθούν κυρώσεις, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:48