search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:52
MENU CLOSE

Γερμανία: Στο δικαστήριο η Αστυνομία επειδή επετράπη διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

28.08.2020 20:30
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γερμανία – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες - Media

 

Το κρατίδιο του Βερολίνου δεν θέλει να αποδεχθεί την έγκριση από το (πρωτοβάθμιο) Διοικητικό δικαστήριο, της αρχικά απαγορευμένης από την αστυνομία διαδήλωσης που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, από τους πολέμιους των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, η αστυνομική αρχή προσέφυγε στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (OVG) του Βερολίνου. Εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ήδη κατατέθηκε η σχετική προσφυγή κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου και αναμένεται η απόφαση.

Νωρίς το απόγευμα, το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου ανέτρεψε τη γενική απαγόρευση διαδηλώσεων και επιτρέπει την αυριανή διαδήλωση υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και θα κάνουν τις κατάλληλες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα. Μια γενική απαγόρευση δεν δικαιολογείται, αποφάσισε το Διοικητικό Δικαστήριο. Κατά της απόφασης αυτής προσφεύγουν τώρα στο (δευτεροβάθμιο) Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (OVG) οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου.

Εάν το OVG επιτρέψει και αυτό τη συγκέντρωση υπό αυστηρούς όρους, οι διοργανωτές θα μπορούσαν ακόμα να προσφύγουν στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν σκοπεύουν να το πράξουν.

Το κρατίδιο του Βερολίνου, από την άλλη πλευρά, δεν θα μπορούσε να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, καθώς ως κρατικός φορέας δεν μπορεί να επικαλεστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα. Σε περίπτωση που και το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο εξετάσει το θέμα της διαδήλωσης του Βερολίνου, δεν αναμένεται απόφαση μέχρι το Σάββατο το πρωί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24