search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:16
MENU CLOSE

Μέτρηση σακχάρου: Τα πέντε λάθη που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα

29.08.2020 05:51
Μέτρηση σακχάρου: Τα πέντε λάθη που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα - Media

 

Κάποιες συνήθειες είναι δυνατόν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα της μέτρησης σακχάρου στο αίμα σας.

Οι γνωστές σε όλους ταινίες μέτρησης είναι, επί της ουσίας, «μικρά πλαστικά εργαστήρια».

Είναι απαραίτητο λοιπόν να χρησιμοποιούνται με καθαρά χέρια, καθώς οποιαδήποτε ουσία έρθει σε επαφή μαζί τους, είναι δυνατόν να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Δείτε ποιες συνήθειες μπορεί να επηρεάζουν το αποτέλεσμα της μέτρησης:

  • Δεν έχετε πλύνει τα χέρια σας, πριν τη μέτρηση. Τα χέρια σας είναι δυνατόν να φέρουν ουσίες από τροφές που έχετε καταναλώσει νωρίτερα, όπως ζάχαρη.
  • Δεν στεγνώνετε καλά τα χέρια σας, αφού τα πλύνετε. H υγρασία στο δάκτυλο μπορεί να αραιώσει το δείγμα του αίματος και να οδηγήσει σε χαμηλότερη τιμή σακχάρου από την κανονική.
  • Δεν απομακρύνετε το αλκοόλ μετά τον καθαρισμό με ειδικό διάλυμα. Αν την ώρα της μέτρησης υπάρχουν στα χέρια υπολείμματα αλκοόλ, οι δυνητικοί κίνδυνοι είναι ίδιοι με αυτούς της ζάχαρης.
  • Δεν φυλάτε τις ταινίες σε σωστή θερμοκρασία. Πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό χώρο και όχι στο φαρμακείο του μπάνιου ή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, διότι η ζέστη, το κρύο και η υγρασία μπορεί να τους δημιουργήσουν προβλήματα.
  • Χρησιμοποιείτε τις ταινίες και μετά την ημερομηνία λήξης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι δυνατόν να δώσουν αλλοιωμένο αποτέλεσμα. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε ποιοτικό έλεγχο σε κάθε καινούργιο κουτάκι ταινιών. Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), συνιστά να γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος με το ειδικό διάλυμα για τις ταινίες ως εξής: βάλτε την ταινία στον μετρητή σακχάρου -σαν να επρόκειτο να κάνετε μέτρηση αίματος- και ρίξτε στην άκρη της μία ή δύο σταγόνες από το διάλυμα. Διαβάστε τη συνέχεια τη μέτρηση: θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων που αναγράφει η συσκευασία των ταινιών.

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:16