search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:24
MENU CLOSE

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

29.08.2020 12:55
Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη - Media

 

Νέο κρούσμα κορωνοϊού παρουσιάστηκε σε κατάστημα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα σε υπάλληλο του συγκεκριμένου Ομίλου, που εργαζόταν σε κατάστημα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η εργαζόμενη είναι ασυμπτωματική ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα άλλα 14 άτομα, στενές επαφές. Για το νέο περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί και το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτης στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Ηλίας Τζιώνας σήμερα διενεργούνται έλεγχοι σε όλο το προσωπικό του συγκεκριμένου καταστήματος, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη.

Χθες βράδυ στους χώρους του σούπερ μάρκετ έγινε απολύμανση. Πάντως, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το σουπερ μάρκετ σήμερα λειτούργησε παρά την ύπαρξη κρούσματος. 

Το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι δε θα σταματήσουμε να πιέζει την Εταιρεία, όπως και τις κρατικές αρχές, να πάψουν να «οχυρώνονται» πίσω από «πρωτόκολλα» και άλλες προτεραιότητες και να βάλουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο επίκεντρο. Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς συμβιβασμούς.

Ζητά την έγκαιρη και αποφασιστική λήψη μέτρων με σκοπό την αποτροπή νέων κρουσμάτων, και την προστασια των εργαζομένων, των οικογενειών τους και κατ’ επέκταση του καταναλωτικού κοινού. Από εδώ και στο εξής:

• Να τίθεται άμεσα σε καραντίνα δύο εβδομάδων το σύνολο των εργαζομένων των καταστημάτων με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• Να πραγματοποιηθούνται, με έξοδα της εταιρείας, τεστ για τον ιό σε όλο το προσωπικό των εν λόγω καταστημάτων
• Να διεξάγονται, όσο διαρκεί η πανδημία, δειγματοληπτικοί περιοδικοί έλεγχοι με ευθύνη και έξοδα της εταιρείας και στο υπόλοιπο προσωπικό πανελλαδικά
• Για όσο διάστημα διαρκεί η απουσία απ’ τη δουλειά των συναδέλφων που τίθενται
σε καραντίνα να διασφαλίζονται πλήρως οι αποδοχές
• Έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους
• Πλήρης απολύμανση με ειδικά συνεργεία των καταστημάτων που εκτίθενται στον ιό

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22