search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:38
MENU CLOSE

«Είναι όλα ψέματα» – Ο Μυκονιάτης δικηγόρος αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα

29.08.2020 13:18
«Είναι όλα ψέματα» - Ο Μυκονιάτης δικηγόρος αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα - Media

 

Κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει συγχρωτισμό σε γνωστό beach bar της Μυκόνου και του «έκοψαν» πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί «έσπασε» την καραντινα στην οποία είχε τεθεί μετά απο πρόσφατο ταξίδι του στην Πορτογαλία.

Ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης αρνείται οτι ήταν σε καραντίνα, καθώς κανένας δεν τον ενημέρωσε, δεν του έγινε τέστ Covid 19 αλλα ούτε όπως λέει ταξίδεψε απο χώρα που να δικαιολογεί την καραντίνα.

Μάλιστα, σε ό,τι εχει να κάνει με το ξενοδοχείο αναφοράς, ο ίδιος υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διαθέτει κατοικία τόσο στη Μύκονο, όσο και την Αθήνα δεν απαιτείται ο περιορισμός σε ξενοδοχείο αναφοράς.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αξιωματικού του ΑΤ Μυκόνου, τα γεγονότα έχουν ως εξής:

«Ενημερώθηκα απο τον βοηθό αξιωματικό υπηρεσίας για τηλεφωνική καταγγελία για συνωστισμό σε beach bar στην περιοχή Παράγκα Μυκόνου ατόμου με στοιχεία Γκαρίπης Στυλιανός, δικηγόρος, ο οποίος δήλωσε οτι βρίσκεται στη Μύκονο απέναντι απο την ανωτέρω επιχείρηση και μπορεί να μας στείλει φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με τα καταγγελόμενα του ενω μπορεί να προσέλθει και στην υπηρεσίας μας αν κριθει απαραίτητο» αναφέρει ο αστυνομικός και λίγο παρακάτω προσθέτει «Περι ώρα 21:10 της ίδιας ημέρας, προσήλθε αυτοβούλως στην υπηρεσία μας ο ανωτέρω καταγγέλων δικηγόρος προκειμένου ως δήλωσε να επιβεβαιώσει σε εμάς οτι βρίσκεται στη Μύκονο και εβρισκόμενος στην υπηρεσία μας εξακριβώθηκε οτι με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ οι απο 25.8.20 ηλεκτρονικοί πινακες οι οποίοι εμπεριέχουν άτομα που έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να επιτηρηθούν για την τήρηση του μέτρου και σύμφωνα με αυτούς στην υπ’αριθμόν 2 γραμμή με στοιχεία ανα στήλη, ημερομηνία λήψης δειγμάτων 22.8.20 με ονοματεπώνυμο Garips Stylianos χώρα προέλευσης Πορτογαλία – Βίλαμούρα, στις πληροφορίας οτι βρίσκεται ήδη σε ξενοδοχείο αναφοράς (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του ξενοδοχείου) στην Αθήνα ως στενή επαφή».

O δικηγόρος μιλώντας στο protothema.gr υποστηρίζει πως «Μετά την τηλεφωνική καταγγελία μου για τις παραβιάσεις των όρων του τοπικού lockdown στη Μύκονο από το εστιατόριο (σ.σ: αναφερεται σε γνωστό beach bar) με βάση τα stories που δημοσιεύονται στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram από τους θαμώνες και στα οποία εμφανίζονται εκατοντάδες όρθιων ατόμων να χορεύουν και να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα, δέχθηκα πολλαπλές κλήσεις από απόκρυψη και από το τηλέφωνο του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου προκειμένου να μεταβώ στο (σ.σ: αναφερεται σε γνωστό beach bar) και να παρακολουθήσω τον έλεγχο του καταστήματος. Στις εύλογες απορίες μου για ποιο λόγο πρέπει να μεταβώ στο (σ.σ: αναφερεται σε γνωστό beach bar) και ποιος έδωσε την εντολή να μου ζητηθεί κάτι τέτοιο, φυσικά δεν πήρα καμία απάντηση. Μετέβην ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου προκειμένου να αποκαλύψω για μία ακόμη φορά τις παράνομες μεθοδεύσεις. Αρχικά μου ανακοινώθηκε πως πρέπει να συλληφθώ γιατί είμαι κρούσμα και έπρεπε να βρίσκομαι σε καραντίνα. Ζήτησα να μου επιδειχθεί το δήθεν θετικό αποτέλεσμα εξέτασης και όπως ήταν αναμενόμενο δε μου επιδείχθηκε καμία εξέτασή μου. Ακολούθως μου γνωστοποιήθηκε πως δήθεν ήμουν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα, από το οποίο … και δραπέτευσα. Όταν ζήτησα να μου επιδειχθεί το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας για την είσοδό μου στο ξενοδοχείο, φυσικά δε μου επιδείχθηκε τίποτε… φυσικά γιατί ουδέποτε όχι μόνο δε συνέβη κάποιο τέτοιο γεγονός, αλλά ούτε και προβλέπεται αφού τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν προβλεφθεί μόνο για τους τουρίστες.

Ζητώ άμεσα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν τα εξής:
1)Η ψευδής πληροφορία που αναφέρει ο αστυνόμος για δήθεν εισαγωγή μου και δραπέτευσή μου από το ξενοδοχείο καραντίνας από ποιον έφθασε στο αστυνομικό τμήμα και τι ώρα;
2)Με ποιο τρόπο, τηλεφωνική κλήση ή άλλο, ενημερώθηκα πως δήθεν θα πρέπει να τεθώ σε καραντίνα για 14 ημέρες, ήτοι έως 5.9.2020;
3)Για ποιο λόγο, αν είχα τεθεί σε καραντίνα, οι αστυνόμοι Μυκόνου μου ζητούσαν να μεταβώ στο (σ.σ: αναφερεται σε γνωστό beach bar) όπου βρισκόταν ορδές θαμώνων; Μήπως για να μου «φορτώσουν» τυχόν κρούσματα;»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15