search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:33
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στον… αέρα ο τελικός του UEFA Super Cup – Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορά της

29.08.2020 14:59
UEFA all time ranking: 23ος ο Ολυμπιακός, 29ος ο Παναθηναϊκός - Media

 

Στον…αέρα ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup μεταξύ Σεβίλλης και Μπάγερν, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου στη«Puskas Arena» της  Βουδαπέστης. 

Αυτό αναφέρει η ισπανική εφημερίδα AS, εξηγώντας ότι η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την 1η Σεπτεμβρίου και για τουλάχιστον ένα μήνα, θα κλείσει τα σύνορα με ξένους, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Πάντως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, άφησε την πόρτα ανοιχτή σε ορισμένες εξαιρέσεις όπως στρατιωτικές αποστολές, ανθρωπιστικές αιτίες, επαγγελματικά ή διπλωματικά ταξίδια.

Οι Ούγγροι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες ή να παρουσιάσουν δύο τεστ αρνητικά στον κορωνοϊό.

Αναμένεται συνάντηση μεταξύ της UEFA και της ουγγρικής κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο αγώνας του UEFA Super Cup, βρίσκεται μεταξύ των εξαιρέσεων από την απαγόρευση εισόδου. 

Αυτό όμως ίσως να μην αρκεί, αφού η UEFΑ είχε σχεδιάσει η αναμέτρηση αυτή να οριοθετούσε την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες, με την παρουσία θεατών στο 30% της χωρητικότητας του γηπέδου «Puskas Arena», κάτι που βέβαια δεν μπορεί να συμβεί τώρα, ακόμα και αν υπάρξει εξαίρεση για την διεξαγωγή του αγώνα. 

Στην UEFA φαίνεται πως ήδη εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις για την «μετακόμιση» του μεγάλου αγώνα. 

Να σημειωθεί ότι η Αθήνα, όπως είχε αποκαλύψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ (4/6), είχε μπει  δυναμικά στη διεκδίκηση του τελικού UEFA Super Cup, που αρχικά είχε προγραμματιστεί στο Ντραγκάο της Πορτογαλίας για τις 12 Αυγούστου. Ωστόσο μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στο καλεντάρι, και την διεξαγωγή του Final-8 στην Λισαβόνα, ο αγώνας «πήγε» στην Βουδαπέστη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:33