search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:52
MENU CLOSE

Τουρκία: Επιστολή στον ΟΗΕ για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου – Τι αναφέρεται

30.08.2020 09:51
Τουρκία: Επιστολή στον ΟΗΕ για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου - Τι αναφέρεται - Media

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη Φεριντούν Σινιρλίογλου προς τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Η επιστολή με ημερομηνία 21/8 πρωτοκολλήθηκε στον ΟΗΕ πριν από έξι ημέρες (24/8) και παρουσιάζεται ως απάντηση στην επιστολή της Ελληνίδας μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΗΕ Μαρίας Θεοφίλη με ημερομηνία 11/8, αμέσως μετά την υπογραφή της Ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας.

Στην επιστολή:

  • Επαναλαμβάνει ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Ελληνοαιγυπτιακη Συμφωνία, την οποία θεωρεί άκυρη, καθώς, όπως ισχυρίζεται, παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης, στη Μεσόγειο.
  • Προσθέτει ότι δεν είναι δεσμευτική απέναντι στην Άγκυρα και επομένως δεν έχει συνέπειες έναντι των «εγγενών δικαιωμάτων της Τουρκίας».
  • Δηλώνει ότι οι διερευνητικές επαφές διακόπηκαν με ευθύνη της Αθήνας και δεν αφορούν μόνο στην υφαλοκρηπίδα.
  • Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα με τις δύο συμφωνίες αποδέχθηκε ότι δήθεν τα νησιά δεν δημιουργούν αυτομάτως θαλάσσιες ζώνες.

Πηγή: ΕΡΤ1

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51