search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:41
MENU CLOSE

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή – Από Δευτέρα ξεκινά και πάλι η λειτουργία του Τμήματος

30.08.2020 13:41
Στην Εντατική με αναπνευστικά προβλήματα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος - Media

 

Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά την είδηση ότι φοιτητής Τμήματος που συμμετείχε σε γραπτή εξέταση δια ζώσης εμφανίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για φοιτητή ο οποίος ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, υποβλήθηκε σε τεστ και το αποτέλεσμα έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Φοιτητικά Νέα», σήμερα, οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης πληροφορήθηκαν μέσω email από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής, Αλέξανδρο Γεωργακίλα, ότι μέλος της φοιτητικής κοινότητας που συμμετείχε σε γραπτή εξέταση την Τρίτη 25/8, βρέθηκε θετικό σε τεστ covid-19 που έκανε χθές.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το Τμήμα Φυσικής δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 28/8 ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση του κτηρίου. Στο κτήριο δεν θα επιτραπεί η είσοδος κανενός.

Οι εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή αναβλήθηκαν.

Η λειτουργία του Τμήματος θα συνεχιστεί κανονικά από Δευτέρα 31/8.

“Επειδή προφανώς είναι μεγάλη η ανησυχία όλων, σας ενημερώνω ότι ευτυχώς το μέλος τους τμήματος μας είναι ασυμπτωματικό και η εξέταση/διάγνωσή του προέκυψε από ιχνηλάτηση επαφών άλλου ασυμπτωματικού ατόμου. Ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι” αναφέρει ο Πρόεδρος του Τμήματος προς τους φοιτητές και επεσήμανε ότι “τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά του πόσο ύπουλη είναι αυτή η ίωση και γιατί πρέπει να τηρούνται σχολαστικά παντού τα μέτρα ασφαλείας: αποστάσεις, υγιεινή χεριών και μάσκα”.

Πηγή: Foititikanea.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:41