search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:16
MENU CLOSE

ΚΔΑΠ: Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντούν οι συμβασιούχοι στις 2.400 απολύσεις

31.08.2020 07:46
ΚΔΑΠ: Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντούν οι συμβασιούχοι στις 2.400 απολύσεις  - Media

 

O Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καλεί για σήμερα Δευτέρα, ημέρα όπου λήγουν οι συμβάσεις των 2.400 εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ όλων των Δήμων της χώρας, σε συγκέντρωση διαμαρτυριας στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 11πμ.

Στην ανακοίνωση του σημειώνει:

Δύο χιλιάδες τετρακόσιοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επί πολλά συνεχή έτη στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων βρίσκονται προ των πυλών της απόλυσης. Αιτία, οι επιλογές και οι χειρισμοί των συναρμόδιων Υπουργείων που προκάλεσαν χρηματοδοτική ασφυξία στις Δομές, με αποτέλεσμα η ανεργία να απειλεί πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ. Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το τεράστιο πρόβλημα, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση η οποία να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των 2.400 εργαζομένων στις Δομές. Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31/08/2020 και κανείς δεν ξέρει αν θα εργάζεται από 01/09/2020 ή θα οδηγηθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Επιλέγουμε την ημέρα αυτή, με αυτόν τον έντονο συμβολισμό, καθώς κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο κλάδος μας κυριεύεται από ανασφάλεια και αγωνία. Πολύ δε περισσότερο φέτος που σε ΟΛΕΣ τις δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ πανελλαδικά έχουν εξασφαλιστεί πολύ λιγότερα επιδοτούμενα παιδιά από όσα απαιτούνται για να καθίσταται βιώσιμη η λειτουργία τους.

Και καταλήγει:

Αποκλεισμένες μητέρες, αυτοδιοικητικοί, Βουλευτές, σωματεία, ομοσπονδίες, φορείς και εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα ηχηρότατο μήνυμα στην Κυβέρνηση:

Απαιτούμε ΚΔΑΠ ανοιχτά ΓΕΜΑΤΑ παιδικά χαμόγελα!!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΔΑΠ ΚΛΕΙΣΤΟ…..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15