search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:08
MENU CLOSE

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 23 χρόνια από το μοιραίο τροχαίο

31.08.2020 09:34
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 23 χρόνια από το μοιραίο τροχαίο - Media

 

Ηταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου 1997 όταν η λιμουζίνα στην οποία επέβαινε η πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα, έχοντας στο πλευρό της τον αιγύπτιο πλούσιο κληρονόμο Ντόντι Αλ Φαγιέντ, προσέκρουσε σε έναν πυλώνα της σήραγγας κάτω από τη γέφυρα Αλμά (Pont de l’Alma) στο Παρίσι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της ιδίας και του συντρόφου της.

Όπως αναφέρει το in.gr, η απώλεια της ζωής της αποκαλούμενης πριγκίπισσας του λαού προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, ενώ την κηδεία της παρακολούθησαν μέσω του BBC 32,10 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηλικίας 36 ετών Νταϊάνα είχε παραμείνει στο προσκήνιο των μέσων ενημέρωσης ανά την υφήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου της με τον Κάρολο, πρίγκιπα της Ουαλίας και πρώτο διάδοχο του βρετανικού θρόνου, αλλά και μετά το τέλος αυτού, που επήλθε έναν περίπου χρόνο πριν από το θάνατό της, στις 28 Αυγούστου 1996.

Η διαδρομή έως το τέλος

Η Νταϊάνα Φράνσις Σπένσερ είχε γεννηθεί την 1η Ιουλίου 1961 στο Παρκ Χάους, στο Σάντριγχαμ του Νόρφολκ. Ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά του Τζον Σπένσερ (1924-1992) και της πρώτης συζύγου του Φράνσις (1936-2004).

Από τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα διάδοχο Κάρολο και το ρόλο της ως αφοσιωμένης μητέρας έως το ανθρωπιστικό έργο της ως ακτιβίστριας και τον τραγικό θάνατό της, η Νταϊάνα ανέτρεψε τα δεδομένα, αναστάτωσε τη βρετανική βασιλική οικογένεια και σφράγισε την εποχή της.

Φίλη διασημοτήτων και πρόσωπο προσφιλές στα μέσα ενημέρωσης, η όμορφη αριστοκράτισσα, της οποίας η δημόσια εικόνα έκρυβε μια βασανισμένη προσωπικότητα, έχτισε την παγκόσμια δημοτικότητά της επιδεικνύοντας ένα ανθρωπιστικό πρόσωπο απέναντι στους πιο αδύναμους του πλανήτη.

Οι προσωπικές εκμυστηρεύσεις της Νταϊάνας φανέρωναν μια ανεξάρτητη γυναίκα, που αψηφούσε τις παραδόσεις της μοναρχίας

Ο φαύλος κύκλος

Μάχη για πολλά χρόνια με τη βουλιμία έδινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ενώ όταν είχε ενημερωθεί για τις απιστίες του συζύγου της είχε υποστεί σημαντική φυσική κατάπτωση.
Ο κόσμος της είχε γυρίσει ανάποδα όταν αντιλήφθηκε πως ο σύζυγός της ήταν άπιστος και την απατούσε με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, κάτι που την έβαλε σε ένα φαύλο κύκλο για πολλά χρόνια.

Η Νταϊάνα ήταν σε τέτοιο βαθμό συγκλονισμένη από την απιστία, που επισκέφθηκε ακόμη και τη βασίλισσα Ελισάβετ για να της ζητήσει συμβουλές, αφήνοντάς την άφωνη.

Το μοιραίο τροχαίο

Σύμφωνα με αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ύστερα από πολλά χρόνια, η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα είχε επιβιώσει από το μοιραίο τροχαίο του 1997 εάν φορούσε τη ζώνη της.

Ο τραυματισμός της από το δυστύχημα χαρακτηρίστηκε «μικροσκοπικός», «σε λάθος σημείο», αλλά και εξαιρετικά «σπάνιος».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:07