search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:17
MENU CLOSE

Λίβανος: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο νέος πρωθυπουργός Μουστάφα Αντίμπ

31.08.2020 11:53
Λίβανος: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο νέος πρωθυπουργός Μουστάφα Αντίμπ - Media

 

Εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης έδωσε ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν στον διπλωμάτη Μουστάφα Αντίμπ, ο οποίος εξασφάλισε σήμερα την απαιτούμενη υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών για να οριστεί νέος πρωθυπουργός.

Ο 48χρονος Αντίμπ, πρεσβευτής του Λιβάνου στη Γερμανία, εξασφάλισε τουλάχιστον 66 ψήφους από τους συνολικά 120 βουλευτές, έπειτα από την απόφαση του χριστιανικού κόμματος Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα να τον προτείνει.

Το κοινοβούλιο του Λιβάνου διαθέτει υπό κανονικές συνθήκες 128 βουλευτές, αλλά οκτώ βουλευτές παραιτήθηκαν μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου.

Η προηγούμενη κυβέρνηση παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο 48χρονος Αντίμπ έχει διδακτορικό στις νομικές και πολιτικές επιστήμες και έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι.

Είναι πρεσβευτής στη Γερμανία από το 2013 και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του Λιβάνου και της Γαλλίας.

Ανώτεροι Λιβανέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν άσκησε πιέσεις στους αρχηγούς των κομμάτων για να συμφωνήσουν σε έναν υποψήφιο δύο ημέρες προτού καταλήξουν στο πρόσωπο του κ. Αντίμπ.

Την περασμένη εβδομάδα οι Λιβανέζοι πολιτικοί αρχηγοί είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο ως προς τον επόμενο πρωθυπουργό. Ο κ. Μακρόν αναμένεται να φθάσει στον Λίβανο αργά απόψε.

Ο 48χρονος Αντίμπ έχει διδακτορικό στις νομικές και πολιτικές επιστήμες και έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι. Είναι πρεσβευτής στη Γερμανία από το 2013 και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του Λιβάνου και της Γαλλίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:16