search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:50
MENU CLOSE

Ισχυρισμοί Μενδώνη για Μυκήνες: Τελικά το πρόβλημα είναι «αισθητικό» ή «ουσιαστικό»;

01.09.2020 06:35
mykines13

 

Η φωτιά στις Μυκήνες δεν προκάλεσε ζημιά στα μνημεία και στον αρχαιολογικό χώρο, επέμεινε και μέσω της συχνότητας του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ  η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Διευκρίνισε ότι σε ορισμένα μνημεία έχουν μαυρίσει οι τοίχοι ωστόσο η Πύλη των Λεόντων και το Ανάκτορο δεν επηρεάστηκαν από την φωτιά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “το πρόβλημα είναι αισθητικό, όχι ουσιαστικό” και ότι η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ανέλαβε την αποκατάστασή του είχε αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Η υπουργός τόνισε παράλληλα ότι στην περίπτωση των Μυκηνών ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε,  η πυροσβεστική ενέργησε αμέσως, όπως και το εναέρια μέσα και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν οι δεξαμενές που υπήρχαν. Πρόσθεσε ότι επίσης το γεγονός ότι είχαν γίνει οι απαραίτητες αποψιλώσεις βοήθησαν στο να μην υπάρχουν μεγάλες φθορές. 

Ωστόσο το πραγματικό ζήτημα με τη φωτιά στις Μυκήνες δεν είναι αισθητικό αλλά ουσιαστικό! Κι αυτό γιατί όλοι διερωτούνται πώς είναι δυνατό μια τέτοιας κλίμακας φωτιά σε περιοχή που δεν έχει δάσος, και περιλαμβάνει έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως, να λαμβάνει τέτοιες διαστάσεις και να “γλείφει” εμβληματικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς! Και για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, να είναι “όλα καλά καμωμένα” και ότι όλα λειτούργησαν άψογα, γεγονός που διαψεύδεται από τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα πιο έγκριτα διεθνή ΜΜΕ.

 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18