search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:04
MENU CLOSE

Ελληνική Λύση: Η ανεξαρτητοποίηση και η… επανένταξη σε χρόνο ρεκόρ – Τι συμβαίνει στα… ακροδεξιά της Βουλής;

01.09.2020 06:58
alexopoulou.jpg

 

Σαν βραζιλιάνιο σίριαλ μοιάζει το εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης μετά και τη χθεσινή παραίτηση της βουλευτού, την οποία παραίτηση όμως πήρε πίσω. 

Η βουλευτής βορείου τομέα Αθηνών Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι ανεξαρτητοποιείται από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κυριάκου Βελόπουλου ενημερώνοντας σχετικά και το προεδρείο της Βουλής ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες.

Ωστόσο, μισή ώρα αργότερα και μετά από πιέσεις της ηγεσίας του κόμματος, δήλωσε μετανιωμένη. Με νέα επιστολή που αναγκαστικά καταχωρείται στο πρωτόκολλο του κοινοβουλίου δήλωσε ότι επιστρέφει στο κόμμα της καταγράφοντας χρόνο ρεκόρ στην επιστροφή της στα έδρανα. 

Το παρασκήνιο και η διάρρηξη

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Αλεξοπούλου πήρε την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί καθώς θεωρούσε ότι η ηγεσία της Ελληνικής Λύσης δεν την υπολόγιζε.

Επι εβδομάδες εξέφραζε τα παράπονά της σε συνεργάτες του Κυριάκου Βελόπουλου υποστηρίζοντας ότι δεν της ανατίθενται νομοσχέδια για εισήγηση και δεν προβάλλεται το κοινοβουλευτικό της έργο από το γραφείο τύπου του κόμματος.

Απο την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από την Θεσσαλονίκη που βρισκόταν για τα γυρίσματα της εκπομπής του.

Αμέσως κάλεσε στο τηλέφωνο την βουλευτή του και ζήτησε εξηγήσεις. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επισήμανε στην κυρία Αλεξοπούλου ότι ήταν απαράδεκτη η απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί χωρίς να μιλήσει πρώτα μαζί του. Η ίδια υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τους συνεργάτες του. Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται ότι την μετέπεισε να επιστρέψει στο κόμμα.

Είναι δε ενδεικτικό ότι η κυρία Αλεξοπούλου έσπευσε αμέσως μετά την συνομιλία της με τον κ. Βελόπουλο στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής ζητώντας να μην ληφθεί υπ’ όψιν η επιστολή ανεξαρτητοποίησης καθώς επιθυμεί να παραμείνει στην ΚΟ της Ελληνικής Λύσης. «Η επιστολή σας έχει ήδη πρωτοκολληθεί. Μπορείτε να κάνετε νέα δήλωση επανένταξης» ήταν η απάντηση που εισέπραξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:03