search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40
MENU CLOSE

«Walala Parade»: Ένα δημόσιο έργο τέχνης στο Ανατολικό Λονδίνο

01.09.2020 07:22
«Walala Parade»: Ένα δημόσιο έργο τέχνης στο Ανατολικό Λονδίνο  - Media

 

Φως και χαρά δίνει η τοιχογραφία «Walala Parade» πάνω από τα καταστήματα – συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς καφέ «Deeny’s» – στη Leighton High Street στο Ανατολικό Λονδίνο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης κλίμακας δημόσια έργα τέχνης στη βρετανική πρωτεύουσα, και έγινε πραγματικότητα μετά την επιτυχή έκβαση της εκστρατείας crowdfunding της Spacehive για τη χρηματοδότηση της συνεργασίας της καλλιτέχνη Καμίγ Ουαλαλά (Camille Walala) με την καλλιτεχνική συλλογικότητα Wood Street Walls.

Το πρότζεκτ εγκρίθηκε αφότου συγκεντρώθηκε το ποσό των 40.000 λιρών Αγγλίας (ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεσμεύθηκε για συνεισφορά ύψους 25.000 λιρών), και η Γαλλίδα καλλιτέχνης προσκάλεσε τους Λονδρέζους να συμβάλουν στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου ψηφίζοντας διαδικτυακά την προτίμησή τους, πριν την έναρξη των εργασιών.

Για τη διαδικασία εμπλοκής της τοπικής κοινότητας στο πρότζεκτ, η ομάδα που εργάστηκε μαζί με την Ουαλαλά και τη συλλογικότητα Wood Street Walls σχολίασε στο Designboom: «Οι άνθρωποι στο “Deeny’s” δούλεψαν πολύ επιζητώντας συμφωνία από όλους τους τοπικούς επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων σ’ όλο το μήκος της σειράς των καταστημάτων, η οποία έχει συμβάλει στο να δημιουργηθούν σχέσεις μεταξύ των καταστηματαρχών και στο να γεννηθεί ενθουσιασμός, κάνοντάς την (σ.σ. τη σειρά καταστημάτων) προορισμό και δίνοντας ώθηση στην επισκεψιμότητα».

Πηγη: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40