search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:21
MENU CLOSE

ΕΚΤ: Ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας στην Ευρωζώνη το γ’ τρίμηνο

01.09.2020 09:14
ΕΚΤ: Αυξάνει το QE κατά 500 δισ. ευρώ - Media

 

Ισχυρή είναι η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του έτους, αν και τα πιο πρόσφατα στοιχεία ήταν λιγότερο εύρωστα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος.

«Στο τρίτο τρίμηνο σημειώνεται σημαντική αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας. Τα στοιχεία του Ιουλίου ήταν πολύ ισχυρά και τον Αύγουστο υπήρξε κάποια μείωση της έντασης», είπε ο ντε Γκίντος σε οικονομική εκδήλωση.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι αναμένει πως ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να υποχωρεί βραχυπρόθεσμα, αλλά αναμένει «κάποιας μορφής» ανάκαμψή του το 2021.

Χθες, Δευτέρα, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ίζαμπελ Σνάμπελ, δήλωσε στο Reuters ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει επί του παρόντος κανέναν λόγο να ενισχύσει τα μέτρα της για τη στήριξη της οικονομίας καθώς οι διαταραχές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν προβλεφθεί ήδη στην πολιτική της».

Με τις αγορές να σταθεροποιούνται το καλοκαίρι, μειώθηκε και η πίεση στην ΕΚΤ να κατευθύνει τις αγορές ομολόγων προς τις χώρες με το υψηλότερο χρέος, όπως είχε κάνει νωρίτερα φέτος, αγοράζοντας ιδιαίτερα το ιταλικό χρέος και αποκλίνοντας από το λεγόμενο «κεφαλαιακό κλειδί» της, το οποίο αντανακλά το ποσοστό συμμετοχής κάθε χώρας στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24