search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αν τηρούνται οι αποστάσεις δεν χρειάζονται μάσκες στα σχολεία, λένε στην Ιταλία

01.09.2020 10:20
Κορωνοϊός: Αν τηρούνται οι αποστάσεις δεν χρειάζονται μάσκες στα σχολεία, λένε στην Ιταλία - Media

 

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ιταλίας σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έκανε ειδική αναφορά στην χρήση μάσκας στις τάξεις ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ιταλούς επιστήμονες, στις περιπτώσεις που τηρείται η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου στα δημοτικά σχολεία η χρήση μάσκας μπορεί να αποφευχθεί.

Το ίδιο ισχύει για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων στην όλη περιοχή στην οποία βρίσκονται το διάφορα σχολικά συγκροτήματα.

Η προστατευτική μάσκα όμως παραμένει υποχρεωτική για δραστηριότητες κατά τις οποίες αυξάνεται η ένταση της φωνής, όπως το τραγούδι.

Σήμερα, στο μεταξύ, τα ιταλικά σχολεία άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους για τις πρώτες συνεδριάσεις των εκπαιδευτικών, την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων, και για ειδική υποστήριξη των μαθητών που τον Ιούνιο έμειναν μετεξεταστέοι σε κάποια μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επιστροφής όλων των μαθητών στα θρανία, οι περισσότερες περιφέρειες του ιταλικού Νότου έκαναν ήδη γνωστό ότι εννοούν να κάνουν χρήση των δικαιοδοσιών που τους δίνει ο νόμος περί αποκέντρωσης με στόχο να παρατείνουν τις θερινές διακοπές για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25