search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:23
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Πονοκέφαλος» οι κλειστές δομές – Έκλεισε το hot spot στη Ριτσώνα

01.09.2020 12:44
Κορωνοϊός: «Πονοκέφαλος» οι κλειστές δομές - Έκλεισε το hot spot στη Ριτσώνα - Media

 

Πονοκέφαλο προκαλούν στην Πολιτεία, οι κλειστές δομές, χώροι δηλαδη που μπορεί να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. 

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή ανηλίκων στον Βύρωνα, το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό ότι μπήκε σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε, καθώς μια γυναίκα εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ένα ακόμη άτομο πήγε στο νοσοκείο και μετά το τεστ που του έγινε διαγνώστηκε, επίσης, θετικό στον ιό. 

Την ίδια στιγμή μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι, όπου μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 20 φιλοξενούμενοι έχασαν τη ζωή τους. Οι δύο τελευταίοι, ένας 79χρονος και ένας 80χρονος που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, άφησαν την τελευταία τους πνοή το πρωί της Τρίτης. 

Στο μεταξύ, στη λήψη περιοριστικών μέτρων, στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Η Μεγαλόχαρη»,  που εδρεύει στη διεύθυνση Χρυσοστόμου Σμύρνης 120 στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου Αττικής, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, προχώρησε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε νοσηλεύτρια.

Οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διεξάγονται καθημερινά από μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΕΑΔ αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκαν τα εξής:

-Μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού.

-Μη ύπαρξη αλκοολικού διαλύματος στην είσοδο του οίκου ευγηρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η δυναμικότητα του συγκεκριμένου οίκου ευγηρίας ξεπερνά τους 40 ωφελούμενους. Οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διεξάγονται καθημερινά από μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΕΑΔ, αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, υπό το συντονισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15