search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:14
MENU CLOSE

Νταϊάνα: 10 άγνωστες αλλά συναρπαστικές πληροφορίες για τη ζωή και το θάνατό της (Photos)

01.09.2020 13:34
Νταϊάνα: 10 άγνωστες αλλά συναρπαστικές πληροφορίες για τη ζωή και το θάνατό της (Photos) - Media

 

Αναμφίβολα η Νταϊάνα υπήρξε η αγαπημένη πριγκίπισσα του βρετανικού λαού κι όχι μόνο. Η κομψότητά της, το έντονο φιλανθρωπικό της έργο και η καλοσύνη της, την έκαναν αγαπητή σε όλο τον κόσμο, όπως και ο γάμος της με τον Κάρολο που έληξε άδοξα και τη βύθισε στη θλίψη.

Έκτοτε η προσωπική της ζωή πάντα απασχολούσε τον Τύπο, μέχρι που ήρθε ο έρωτας στο πρόσωπο του Ντόντι Αλ Φαγιέτ, ένας έρωτας που όπως πολλοί πιστεύουν της κόστισε την ίδια της τη ζωή. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα που άφησε την τελευταία της πνοή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα είναι ίσως η γαλοζοαίματη για την οποία έχει χυθεί άπειρο μελάνι. Κι όμως ακόμα και σήμερα μερικές λεπτομέρειες της συναρπαστικής -αν και σύντομης- ζωής της δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό.

Οι άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής της

Όταν ήταν μικρή η Νταϊάνα ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα. Στη συνέχεια όμως ψήλωσε πάρα πολύ, πράγμα που είναι αποτρεπτικό για μια γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλασικό χορό, κι έτσι εγκατέλειψε την ιδέα.

Καθώς πάντα αγαπούσε τα παιδιά, πριν γίνει πριγκίπισσα δούλευε σε ένα νηπιαγωγείο, που ακολουθούσε το σύστημα Μοντεσσόρι. Η Νταϊάνα πίστευε ότι το συγκεκριμένο σύστημα ήταν ιδανικό για τα παιδιά, γι’ αυτό και οι γιοί της κατόπιν δικής της επιμονής φοίτησαν σε μοντεσσοριανά σχολεία. Την παράδοση φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρίγκιπας Τζορτζ, ο γιος του Γουίλιαμ.

Οι φήμες λένε ότι ο Κάρολος, προτού αρραβωνιαστεί μαζί της, έβγαινε με την αδελφή της την λαίδη Σάρα, την οποία χώρισε γιατί θεώρησε πως εκείνη είχε φροντίσει να διαρρεύσει στον Τύπο η σχέση τους. Έτσι στράφηκε στην Νταϊάνα. Η Σάρα δεν κράτησε κακία, αντίθετα τους έδωσε την ευχή της και πάντα καυχιόταν ότι αυτή έκανε το «προξενιό».

Το νυφικό της θεωρείται ένα πραγματικό αριστούργημα και πλέον έχει κερδίσει την δική του θέση στην ιστορία της μόδας. Δημιουργοί του ήταν οι David και Elizabeth Emanuel και κατασκευάστηκε από μεταξωτό ταφτά, δαντέλα και 10.000 πέρλες κεντημένες όλες στο χέρι.

Η Νταϊάνα ήταν ιδιαιτέρως προστατευτική με τους γιους της. Συχνά μάλιστα η ίδια τους πήγαινε στο σχολείο και χρησιμοποιούσε τις γνωριμίες της για να τους κάνει τα χατίρια. Μια φορά, ας πούμε, κάλεσε στο παλάτι την Σίντι Κρόμφορντ, την Ναόμι Κάμπελ και την Κρίστι Τέρλιγκτον για να τις δουν από κοντά.

Γνωστή για την ευγένειά της δεν παρέλειπε ποτέ να στέλνει ευχαριστήριες κάρτες για όλα τα δώρα και τις προσκλήσεις που λάμβανε. Κάποια από αυτά τα σημειώματα πουλήθηκαν σε δημοπρασία το 2010. Αυτή τη συνήθεια την έχουν κρατήσει και οι γιοί της.

Είχε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες συγγενείς. Η μητριά της ήταν κόρη της Μπάρμπαρα Κάρτλαντ, γνωστή συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, ενώ ο δεύτερος ξάδελφός της ήταν ο ηθοποιός Όλιβερ Πλατ, με τον οποίο όμως δεν είχε ποτέ συναντηθεί από κοντά. Επίσης είχε μια μακρινή συγγένεια και με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ- ήταν έβδομα ξαδέρφια.

Ήταν φανατική θαυμάστρια των ABBA, γι’ αυτό και η Κέιτ στον γάμο της ζήτησε από το συγκρότημα να παίξει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, μεταξύ των οποίων και το «Dancing Queen».

Η αγαπημένη της ταινία ήταν το «Rocky horror show». Μάλιστα ο πρωταγωνιστής ο Τιμ Κίρρι έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ότι τον είχε ευχαριστήσει προσωπικά που έκανε την εν λόγω ταινία, η οποία, όπως του είχε πει, συμπλήρωσε την παιδεία της.

Το νήμα της ζωής της κόπηκε το 1997 στις 31 Αυγούστου και η σορός της τάφηκε σε ένα νησί που ανήκει στην οικογένεια της, στο οποίο δεν επιτρέπονται οι επισκέπτες. Γύρω από τον τάφο της έχουν φυτέψει 36 βελανιδιές, όσα δηλαδή και τα χρόνια της.

Πηγή: bovary.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:14