search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:18
MENU CLOSE

Χάρι Μαγκουάιρ: Φώναζε «fuck the greek police, I don’t give a shit» – Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

01.09.2020 13:38
Χάρι Μαγκουάιρ: Φώναζε «fuck the greek police, I don

 

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το θερμό επεισόδιο του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μύκονο τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου στη Φάμπρικα αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία της πολύκροτης  υπόθεσης που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ». Στις καταθέσεις τους, αστυνομικοί και αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Χάρι Μαγκουάιρ για επίθεση από Αλβανούς μαφιόζους που πείραξαν την αδελφή του Νταίζη, με τον ίδιο, όπως ισχυρίζεται, να αναγκάζεται να την υπερασπιστεί, ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Αγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής έβρισε με χυδαίο τρόπο την Ελλάδα, τους Ελληνες αστυνομικούς και τον πολιτισμό της χώρας.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο: «Απηύθυναν προς τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μυκόνου τις εκφράσεις “Fuck you all, Fuck off, Fuck the greek Police, fuck policemen, fuck the Greece, fuck the greek civilization, I don’t give a shit!”, προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την υπόληψη των αστυνομικών».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «Κατόπιν της ανωτέρω επέμβασης των αστυνομικών, ο α’ κατηγορούμενος (δηλαδή ο ποδοσφαιριστής) επιτέθηκε στον υπαστυνόμο (σ.σ.: αναφέρει το όνομά του). Τον απώθησε και του έφερε λάκτισμα στο δεξί του πόδι προξενώντας του οίδημα αριστερής και δεξιάς κνήμης ενώ ο γ’ κατηγορούμενος (σ.σ.: ο αδελφός του Χάρι Μαγκουάιρ) επιτέθηκε επίσης στον ανωτέρω αστυνομικό χτυπώντας τον με τις γροθιές του στο πρόσωπο προκαλώντας του ήπιο οίδημα άνω δεξιού χείλους». Στη συνέχεια, για τα όσα έλαβαν χώρα στο Α.Τ. Μυκόνου αναφέρει πως «ακολούθως κατόπιν της προσαγωγής των κατηγορουμένων στο Α.Τ. Μυκόνου και αφού απαιτήθηκε η συνδρομή και η επέμβαση της Ομάδας Ασφαλείας του Α.Τ. Μυκόνου, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του οι κατηγορούμενοι αντιστάθηκαν σθεναρά τραυματίζοντας τους αστυνομικούς και συγκεκριμένα ο α’ κατηγορούμενος απώθησε με δύναμη και έριξε στο έδαφος τον υπαστυνόμο προκαλώντας του εκδορές στο δεξιό αντιβράχιο, ισχυαλγία και οσφυαλγία δεξιού μέρους, ενώ επίσης κατά τη διαδικασία της χειροπέδησης απώθησε με δύναμη και χτύπησε με τα χέρια και τα πόδια του άλλον υπαστυνόμο προξενώντας του εκδορά στον δεξιό δείκτη και κάκωση δεξιού μικρού δακτύλου. Τέλος ο β’ κατηγορούμενος (σ.σ.: ο 28χρονος φίλος τους) χτύπησε με δύναμη τον αστυνόμο προκαλώντας του αμυχές στον αριστερό βραχίονα και στο αριστερό αντιβράχιο».   

Οσον αφορά την κατηγορία της δωροδοκίας, αναφέρεται ότι «ενώ είχε ολοκληρωθεί η σύλληψη των ανωτέρω κατηγορούμενων και ενώ αυτοί βρίσκονταν στον διάδρομο του ΑΤ Μυκόνου απευθύνθηκαν στην αγγλική γλώσσα στον υπαστυνόμο (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα) και τους είπαν ότι θα τους δώσουν όσα χρήματα θέλουν προκειμένου να μη συλληφθούν γιατί είναι πολύ εύρωστοι οικονομικά ενώ ο α’ κατηγορούμενος τους είπε ότι μπορεί να τους δώσει όσα χρήματα θέλουν γιατί “είμαι ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”».

ΟΙ ΚΑΤΑΘEΣΕΙΣ

Στη δικογραφία, ούτε η παρέα του Αγγλου ποδοσφαιριστή, ούτε η αδελφή του αναφέρουν κάτι για Αλβανούς μαφιόζους που νόμιζαν ότι πήγαν να απαγάγουν την κοπέλα, ενώ δεν έχουν υποβάλει μήνυση για ένα τόσο σοβαρό συμβάν που οι ίδιοι επικαλούνται στα βρετανικά ΜΜΕ. Οπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικοί, αφού συνελήφθησαν τα αδέλφια Μαγκουάιρ και ο φίλος τους, η υπόλοιπη παρέα οδηγήθηκε στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Ομως ενώ ήταν ενώπιον των αστυνομικών η Νταίζη Μαγκουάιρ δεν κατήγγειλε ότι συνέβη κάποιο αποτρόπαιο γεγονός σε βάρος της. Κανένας, δε, από τους Βρετανούς δεν κατέθεσε προανακριτικά. Επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής λέγοντας «ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε στη Δικαιοσύνη». Στη Δικαιοσύνη, όμως, δεν παρουσιάστηκαν. Οι τρεις συλληφθέντες, μετά την τριήμερη προθεσμία που πήραν για να απολογηθούν, το περασμένο Σάββατο, δεν έμειναν για να παραστούν στο δικαστήριο αλλά έφυγαν με learjet για το Ηνωμένο Βασίλειο. Το δικαστήριο καταδίκασε τον ποδοσφαιριστή σε 21 μήνες και 10 ημέρες με τριετή αναστολή. Στη δικογραφία υπάρχουν οι καταθέσεις τεσσάρων αστυνομικών, του οδηγού ενός πολυτελούς επταθέσιου Mercedes βαν που κλήθηκε να παραλάβει την παρέα των εννέα Βρετανών (τέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες) από τη Φάμπρικα και του ιδιοκτήτη της εταιρείας transfer. Οι αστυνομικοί -κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα είναι αξιωματικοί καθώς φέρουν βαθμό υπαστυνόμου και β’ υπαστυνόμου- μετείχαν στην ειδική ομάδα που έχει στηθεί μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να διενεργεί ελέγχους COVID-19 στο Νησί των Ανέμων. Και επειδή λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό στη Μύκονο όλα τα καταστήματα κλείνουν τα μεσάνυχτα, το ειδικό κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή της Φάμπρικας για να διαπιστώσει αν έχουν κλείσει. 

Από τα σοκάκια της Μυκόνου ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ βρέθηκε καταδικασμένος σε 21 μήνες και 10 ημέρες με τριετή αναστολή

«Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στο Α.Τ. Μυκόνου. Στις 20-21.8, κατά το ωράριο 6-2 διατέθηκα για τη συγκρότηση συνεργείου ελέγχου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με πολιτική περιβολή μαζί με τον υπαστυνόμο β’ (σ.σ.: αναφέρει το όνομα) και τον αστυνόμο β’ (σ.σ.: αναφέρει το όνομα ). Στις 12.40 βρισκόμουν μαζί με τον διοικητή της υπηρεσίας μας, αστυνομικό υποδιευθυντή (σ.σ.: αναφέρει το όνομα) στη Μύκονο, περιοχή Φάμπρικα. Εκείνη τη στιγμή πλησίον σε εμάς βρισκόταν παρέα που μιλούσε αγγλική γλώσσα, απαρτιζόταν από τέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες και ετοιμαζόταν να επιβιβαστούν σε όχημα τύπου βαν μαύρο. Εκείνη τη στιγμή οι άνδρες της παρέας λογόφεραν με έναν άλλο άνδρα σε έντονο ύφος και για τον λόγο αυτό καθυστερούσαν να επιβιβαστούν. Για να αποκλιμακώσουμε το συμβάν κινηθήκαμε προς το μέρος τους πεζοί, επιδείξαμε την ιδιότητά μας και τους ζητήσαμε ευγενικά να λάβει τέλος η λογομαχία. Τότε ο άνδρας με τον οποίο λογόφερε η παρέα συμμορφώθηκε στις υποδείξεις μας ζητώντας συγγνώμη και αποχώρησε πεζός», αναφέρει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, χωρίς πουθενά να αναφέρει για Αλβανό που, όπως οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται, επιτέθηκε στην αδελφή του ποδοσφαιριστή και τη χτύπησε.

F4new-NINTCHDBPICT000603839205_2

Επίσης ο αστυνομικός περιγράφει τι ακριβώς ακολούθησε: «Ενώ αντιθέτως ο α’ (σ.σ.: Μαγκουάιρ) άρχισε να μας εξυβρίζει, να μας απειλεί στην αγγλική γλώσσα με τις φράσεις “Fuck you all, fuck the greek Police” και αποπειράθηκε να κινηθεί προς το μέρος του ατόμου που είχε αρχικώς λογομαχήσει προκειμένου να χειροδικήσει. Εγώ και ο διοικητής της υπηρεσίας σταθήκαμε ανάμεσά του και του ζητήσαμε να σταματήσει. Οι α’ , β’ , γ’  (σ.σ.: τα αδέλφια Μαγκουάιρ και ο φίλος τους), από κοινού αυτή τη φορά, μας απειλούσαν και μας εξύβριζαν και μας έσπρωχναν, ενώ ο γ’  κατηγορούμενος (σ.σ.: φίλος) χτύπησε με γροθιά το δεξιό μάγουλο του υπαστυνόμου (σ.σ.: αναφέρει το όνομα), με αποτέλεσμα να του προκαλέσει ελαφρύ τραυματισμό. Τελικώς από δική μας παρότρυνση εισήλθαν εντός του οχήματος και ζητήσαμε από τον οδηγό να τους πάει στο Α.Τ. Μυκόνου για τη διερεύνηση του συμβάντος. Ενώ το όχημα εκινείτο προς το Α.Τ. Μυκόνου εμείς ήμασταν από πίσω με συμβατικό περιπολικό αυτοκίνητο».  

Μόλις το μαύρο Mercedes έφτασε στο τμήμα της Μυκόνου, διαδραματίστηκε ένα ακόμη επεισοδιακό συμβάν. Οπως περιγράφει ο αστυνομικός, «κατά την άφιξή τους στο Α.Τ. Μυκόνου, μετά από λίγα λεπτά της ώρας και ενώ αποβιβάστηκαν από το όχημα, αιφνιδίως οι α’ και β’ (σ.σ.: Χάρι Μαγκουάιρ και φίλος) απώθησαν από κοινού βίαια εμένα και τον αστυνόμο (σ.σ.: αναφέρει το όνομα), τράπηκαν σε φυγή πεζοί και τελικώς σταμάτησαν σε απόσταση πενήντα μέτρων από την έδρα του Α.Τ. εν μέσω οδού εξυβρίζοντας και απειλώντας διαρκώς εμένα και τους λοιπούς συναδέλφους. Τότε τους ζητήσαμε ευγενικά να επιστρέψουν, πλην όμως συνέχισαν διαρκώς και αμετανόητα να μας εξυβρίζουν και να μας απειλούν στην αγγλική εκστομίζοντας τις φράσεις “I will kill you, fuck the police, fuck the policemen, fuck the Greece, fuck the greek civilization”  θίγοντας την τιμή και την υπόληψη ημών και της Αστυνομίας, χλεύαζαν διαρκώς τη χώρα μας και τον ελληνικό πολιτισμό. Ο διοικητής της υπηρεσίας, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, διέταξε να προσέλθει στην έδρα της υπηρεσίας η εποχούμενη και η ομάδα ασφαλείας. Μετά από λίγα λεπτά της ώρας ήρθε η ομάδα ασφαλείας κινήθηκαν διακριτικά στους α’ και β’ κατηγορούμενους ζητώντας ευγενικά να προσέλθουν στο τμήμα. Τότε αυτοί αρνήθηκαν να συνεργαστούν, αντιστάθηκαν σθεναρά, εξύβριζαν τους αστυνομικούς, προέβησαν σε λακτίσματα, κλωτσιές και μπουνιές σε αυτούς, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, τελικά ακινητοποιήθηκαν. [….]. Μετά τη σύλληψη, προτού οδηγηθούν στο κρατητήριο, οι α’ και γ’ (σ.σ.: αδέλφια Μαγκουάιρ) σε εμένα και στον αστυνόμο (σ.σ.: αναφέρει το όνομα) μας είπαν στην αγγλική γλώσσα ότι θα μας δώσουν όσα χρήματα θέλουμε προκειμένου να μη συλληφθούν γιατί είναι πάρα πολύ εύρωστοι οικονομικά. Επίσης ο α’ μας είπε ότι μπορεί να δώσει όσα χρήματα θέλουμε γιατί “είμαι ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”».

Τα όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί στη δικογραφία επιβεβαιώνονται και από την κατάθεση του οδηγού του μαύρου επταθέσιου βαν μάρκας Mercedes:

«Στις 21 Αυγούστου περί ώρα 24.00 με ενημέρωσαν από την εταιρεία να μεταβώ στην περιοχή Φάμπρικα για να παραλάβω οκτώ Βρετανούς πελάτες για να τους πάω στην κατοικία τους. Πήρα το βαν Mercedes χρώματος μαύρου και πήγα στην περιοχή όπου με περίμεναν οι πελάτες. Ενώ βρισκόμουν εντός του οχήματος πάτησα το κουμπί ώστε να ανοίξει η πόρτα και να εισέλθουν οι πελάτες. Εκείνη τη στιγμή κάποιοι από αυτούς εισήλθαν εντός ενώ ταυτόχρονα κατάλαβα ότι εκτός του οχήματός μου είχε δημιουργηθεί ένταση, αναστάτωση με τους πελάτες. Αμέσως βγήκα από το όχημα και είδα τους πελάτες μου να λογομαχούν σε έντονο ύφος με δύο άγνωστους άνδρες. Δίχως να ξέρω ποια ήταν η αιτία της λογομαχίας, προσπάθησα να τους ηρεμήσω αλλά αυτοί δεν με άκουσαν και συνέχισαν να λογομαχούν με τους άγνωστους, οι οποίοι άγνωστοι δεν αντιδρούσαν στα λεγόμενα των πελατών μου και παρέμεναν ψύχραιμοι. Εκείνη τη στιγμή ήρθαν τέσσερις άνδρες με πολιτικά, οι οποίοι δηλώνοντας την ιδιότητά τους ως αστυνομικών προσπάθησαν να ηρεμήσουν τις δύο πλευρές χωρίς να το καταφέρουν. Στη συνέχεια είδα έναν εκ των αστυνομικών να υποδεικνύει την αστυνομική του ταυτότητα στους πελάτες μου. Δηλώνοντας εκ νέου την ιδιότητά του ως αστυνομικού και προσπαθώντας από κοινού με τους υπόλοιπους αστυνομικούς να ηρεμήσουν την κατάσταση. Επειτα και αφού επικρατούσε ένταση, είδα τον έναν εκ των πελατών μου να απωθεί με τα χέρια του τον αστυνομικό που υπέδειξε την ταυτότητα. Εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί μου ζήτησαν να τους μεταφέρω όλους στο Α.Τ. Μυκόνου. Μπήκαν στο όχημα και συνοδεία του περιπολικού τους πήγα στο Α.Τ. Μυκόνου. Αφού φθάσαμε στο προαύλιο του Α.Τ. άνοιξα την πόρτα για να κατέβουν και οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να εισέλθουν εντός του Αστυνομικού Τμήματος. Οι δύο εκ των πελατών μου, με το που το άκουσαν αυτό άρχισαν να τρέχουν σε παρακείμενο δρόμο και κάποιοι αστυνομικοί τους κυνήγησαν για να τους πιάσουν, δίχως όμως να τα καταφέρουν. Οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο προαύλιο και λίγα λεπτά αργότερα οι δύο πελάτες μου που τράπηκαν σε φυγή συνέχιζαν να παραμένουν στον δημόσιο δρόμο εκτός του αστυνομικού τμήματος φωνάζοντας κάτι προς τους αστυνομικούς. Ετσι, οι αστυνομικοί επιχείρησαν εκ νέου να τους κυνηγήσουν και τελικά κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και τους μετέφεραν στο Α.Τ.».

F5-zan-zak-paradeisis

Ο δικηγόρος Ζαν-Ζακ Παραδείσης

Η νομική άποψη

Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον δικηγόρο των δύο αστυνομικών Ζαν-Ζακ Παραδείση, ο οποίος αναφέρει: «Πρόκειται για ένα άκρως λυπηρό περιστατικό, διότι αστυνομικοί που απλώς έκαναν τη δουλειά τους υπέστησαν σωματικές βλάβες και κανένας μέχρι στιγμής από τους κατηγορούμενους δεν έχει ζητήσει συγγνώμη και εμφανίζονται αμετανόητοι. Το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει εξαρχής αν είχαν ζητήσει συγγνώμη και δεν είχαν επικαλεστεί τα όποια πλούτη και την όποια θέση τους για να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Και ενώ ο κ. Μαγκουάιρ είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου, ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα του έχουν μέχρι στιγμής καταδικάσει τη βία. Οι ενέργειες και οι δηλώσεις του υποκινούν τη βία ή τουλάχιστον τη δικαιολογούν».

Πηγή: Protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:18