search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Την Τετάρτη απολογούνται οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του

01.09.2020 15:36
Δίκη Γιάννη Μακρή: Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τη δολοφονία - Media

 

Αυλαία αναμένεται την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, στην ακροαματική διαδικασία με κατηγορούμενους δύο άνδρες βουλγαρικής καταγωγής που φέρονται ότι δολοφόνησαν τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας τον Οκτώβριο του 2018.

Την Τρίτη, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσαν οι συγγενείς τους, καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει αναλάβει να εξετάσει το βιντεοληπτικό υλικό και τα άλλα ευρήματα της δικογραφίας από την πλευρά της υπεράσπισης. Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων στην κατάθεση της απέκλεισε την περίπτωση οι γιοι της να είναι οι δολοφόνοι του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία.

«Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι μητέρα και καταλαβαίνω», είπε στην κατάθεσή της, υποστηρίζοντας ότι έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στον Καναδά και πως ήρθαν στην Ελλάδα για να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Η  σύζυγος του φερόμενου ως εκτελεστή του Γιάννη Μακρή είπε καταθέτοντας ότι ο σύζυγος της είναι αθώος.

Μία εκ των μαρτύρων υπεράσπισης, παιδική φίλη των δύο κατηγορουμένων, επιχείρησε να δώσει άλλοθι στον έναν εκ των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι την ημέρα και  την ώρα της δολοφονίας  βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος κατηγορείται ότι συνέδραμε τον αδελφό του στην δολοφονία του επιχειρηματία.

Κατά την κατάθεσή της δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων, με κύριο ερώτημα γιατί δεν εμφανίστηκε νωρίτερα και επέλεξε να καταθέσει όσα γνωρίζει 17 μήνες μετά τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Η μάρτυρας δικαιολόγησε το γεγονός αυτό, λέγοντας πως ήταν αρραβωνιασμένη και δεν ήθελε να το μάθει ο τότε σύντροφός της. «Ήμουν αρραβωνιασμένη, συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο. Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου», τόνισε η μάρτυρας στην κατάθεσή της.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος των δύο κατηγορουμένων, Γιώργος Καραθανάσης, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της έκθεσης του και στα συμπεράσματα που κατέληξε, μελετώντας το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας και όλα τα άλλα στοιχεία. Παρούσα και σήμερα στη δικαστική αίθουσα η Βικτώρια Καρύδα, η οποία πολλές φορές δυσανασχέτησε για όσα άκουγε από τους μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:40