search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:28
MENU CLOSE

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Επανέρχονται οι λαϊκές αγορές με τα προηγούμενα μέτρα λειτουργίας

01.09.2020 18:53
Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Επανέρχονται οι λαϊκές αγορές με τα προηγούμενα μέτρα λειτουργίας - Media

 

Την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών στις περιοχές που ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα όπως η Π.Ε. Χανίων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Χανίων.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους Διοικητές των Νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου στο Δημαρχείο, ο κ. Αρκουμανέας, δήλωσε πως τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στα Χανιά είναι εξαιρετικά σημαντικά για τον περιορισμό εξάπλωσης και διασποράς της πανδημίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι τιμωρητικά προς τον κόσμο.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες και ευχήθηκε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, που θα προκαλέσει και άρση των περιοριστικών μέτρων.Ακόμα, εξήγγειλε τη σημαντική δουλειά που θα γίνει για τη στήριξη και ενίσχυση των νοσηλευτικών μονάδων και εδώ στην Κρήτη.

Λαϊκές αγορές

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τόνισε ότι μετά από τα αιτήματα που έχει κάνει ο εμπορικός και παραγωγικός κόσμος, έρχεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που θα επιτρέπει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στις περιοχές που έχουν επιβληθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα και δεν ουσιαστικά θα επαναφέρει τα μέτρα για τη λειτουργία τους, όπως αυτά είχαν επιβληθεί εντός της καραντίνας, στο 50% της δυναμικότητάς τους, με αποστάσεις κλπ.

Μάλιστα, είπε πως η ΚΥΑ ενδεχομένως θα έχει ισχύ από την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου.

Ενίσχυση και των ΚΟΜΥ

«Σημαντική θα είναι και η διενέργεια ελέγχων που πραγματοποιούν οι κινητές μονάδες (ΚΟΜΥ), ιδίως σε σημεία όπου διαμένουν ηλικιωμένοι, αλλά και γενικότερα και το συζητήσαμε και με τον συντονιστή τους εδώ (σ.σ. κ. Στέφανο Ντουκάκη) να ενισχυθούν όπου είναι δυνατόν», συμπλήρωσε παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, απαντώντας σε ερώτηση του zarpanews.gr

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, είπε πως ο Δήμος Χανίων έθεσε το αίτημα των παραγωγών στις λαϊκές αγορές για επαναλειτουργία και με ικανοποίηση είδε ότι εισακούστηκαν και επιτέλους αυτό πραγματοποιείται. Τόνισε δε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ που αποδίδει και εξέφρασε την ελπίδα του για άρση των περιοριστικών μέτρων μετά τις 14 του μήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της αποστολής του ΕΟΔΥ, η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, Ελένη Ζερβουδάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Φραγκιαδάκης και οι διοικητές των νοσοκομείων Χανίων, Γιώργος Μπέας και Ρεθύμνου, Λευτέρης Μαρκάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:27