search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:39
MENU CLOSE

Κύπρος: Έστειλαν φυλακή κωφάλαλο για χρέη

02.09.2020 06:51
Κύπρος: Έστειλαν φυλακή κωφάλαλο για χρέη - Media

 

Στη φυλακή κατέληξε ένας άνθρωπος 65 ετών με ιατρικά προβλήματα, επειδή αδυνατεί να πληρώσει αστικά χρέη που φτάνουν τις 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ είναι άγνωστο πότε θα αποφυλακιστεί αφού είναι ουσιαστικά άνεργος.

Ο 65χρονος από τη Λεμεσό, που είναι κωφάλαλος, συνελήφθη προχθές από την Αστυνομία που προχώρησε στην εκτέλεση εντάλματος φυλάκισής του, επειδή αδυνατούσε να πληρώσει τα χρέη του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου Κύπρου, οι 15 χιλιάδες ευρώ οφείλονταν σε τρεις δικηγόρους, οι οποίοι είχαν προχωρήσει και εκδώσει εντάλματα φυλάκισης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, τα οικονομικά του 65χρονου, που εργάζεται ως πελεκάνος, χειροτέρεψαν το τελευταίο διάστημα αφού τους τελευταίους μήνες δεν είχε εισοδήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, η σύζυγός του εργάζεται ως καθαρίστρια με 900 ευρώ τον μήνα περίπου, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να συντηρεί την οικογένειά του και να πληρώνει και τις οφειλές του. Λόγω των κακών οικονομικών του, ένα από τα δύο παιδιά του που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο στην Κύπρο, αναγκάστηκε τώρα να διακόψει τις σπουδές του, αφού δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει τα δίδακτρα. Τώρα με τη φυλάκιση του πατέρα, η οικογένεια θα πρέπει να ζήσει με τα 900 ευρώ της μητέρας.

Η περίπτωσή του έχει ευαισθητοποιήσει πολλούς στις Κεντρικές Φυλακές που θεωρούν άδικο ένας συμπολίτης μας με τα προβλήματα του 65χρονου, να φυλακίζεται επειδή οφείλει ένα σχετικά μικρό ποσό ως αστικά χρέη και ούτε καν από ποινικές καταδίκες. Η διεύθυνση των φυλακών ήρθε από την πρώτη στιγμή σε επαφή με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε να γίνουν προσπάθειες για διακανονισμό και ν’ αποφυλακιστεί καταβάλλοντας δόσεις, αφού στην ουσία βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να έχει διαπράξει κάποιο ποινικό αδίκημα.

Από τις συζητήσεις που γίνονται, φαίνεται να υπάρχει κατάληξη στο να καταβληθούν αρχικά 200 ευρώ και ν’ αποφυλακιστεί ο 65χρονος και στη συνέχεια να καταβάλλει ισόποση δόση κάθε μήνα, ωστόσο χωρίς σταθερή εργασία θα είναι δύσκολο για την οικογένεια να πληρώνει αυτό το ποσό. Μέχρι χθες, πάντως, δεν είχε αποφυλακιστεί ο κωφάλαλος αφού πρέπει πρώτα να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να εγκριθεί ο διακανονισμός από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Το πρόβλημα με τους ενταλματίες, δηλαδή τα πρόσωπα που οφείλουν σε πρόστιμα και αδυνατούν να πληρώνουν διογκούται, αφού συχνά άτομα στέλλονται στο κελί με την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψής τους. Αυτή τη στιγμή στις φυλακές βρίσκονται πέντε πρόσωπα για οφειλές, κυρίως για διατροφές των παιδιών τους αλλά και μετά από ποινικές καταδίκες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:39