search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:43
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για πιθανή απόκρυψη κρουσμάτων σε Nammos και Scorpios

02.09.2020 10:41
Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για πιθανή απόκρυψη κρουσμάτων σε Nammos και Scorpios - Media
 
Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα αναμένεται να μπουν τα δύο διάσημα beach bar της Μυκόνου, Nammos και Scorpios, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 13 κρουσμάτων κορωνοϊού (11 και 2 αντίστοιχα) που ακολούθησαν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
 
Αυτό που έχει προβληματίσει τις αρχές είναι η εικόνα που έχει σχηματιστεί ότι εργαζόμενοι που είχαν συμπτώματα ενώ θα έπρεπε να αξιολογηθούν, απλά στέλνονταν στα σπίτια τους. Την εικόνα αυτή ισχυροποιεί η πληροφορία ότι ειδικά στο διάσημο εστιατόριο της Ψαρούς οι εργαζόμενοι στο εμπορικό είχαν λάβει οδηγία από την Παρασκευή να μην κατεβαίνουν για φαγητό στο Nammos.
 
Eρωτηματικό αποτελούν και οι 100 υπάλληλοι που, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαψαν να εργάζονται προ ημερών, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς παραμένουν ακόμη στο νησί και πόσοι έχουν αναχωρήσει.
 
Φήμες για κρούσματα
Σε πρώτη φάση το μέτρο που ελήφθη σε βάρος των δύο διάσημων beach bar είναι το λουκέτο μέχρι την Παρασκευή. Όσο για την επόμενη ημέρα παραμένει άγνωστη αφού πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό.
Οι ελεγχοι έγιναν αιφνιδιαστικά το περασμένο Σάββατο με μοριακά τεστ να γίνονται σε όλους τους εργαζόμενους σε Nammos και Scorpios. Είχε προηγηθεί η περίπτωση του Alemagou με τα 8 κρούσματα στη Μύκονο, ένα νησί στο οποίο ο κορωνοϊός ήταν θέμα συζήτησης όλο το καλοκαίρι.
 
Μάλιστα οι φήμες για κρούσματα έδιναν και έπαιρναν από τον περασμένο Ιούλιο, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα στους χιλιάδες εργαζόμενους στα μαγαζιά του νησιού.
 
Πηγή: protothema.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15