search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:08
MENU CLOSE

Ανατροπή: Η Βρετανία εξετάζει να αγοράσει μόνο τα μισά F-35 που έχει παραγγείλει

02.09.2020 16:45
f-35_2.jpg
 
Μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη φαίνεται ότι επιφυλάσσει για την Ουάσινγκτον το Λονδίνο, όσον αφορά στα εξοπλιστικά του προγράμματα. Σύμφωνα με τους Times, η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει τελικά μόνο τα μισά από τα 138 stealth μαχητικά F-35Β που είχε αρχικά παραγγείλει.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πηγές της βρετανικής κυβέρνησης με γνώση σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα θεωρούν «πολύ αμφίβολο» το πρόγραμμα να προχωρήσει ως έχει. Η Βρετανία θα αποκτήσει 48 F-35 με κόστος 9,1 δισ. λίρες ως το 2025, καθώς η χώρα έχει αγοράσει τον τύπο κάθετης απογείωσης/προσγείωσης που θα βρίσκονται στα αεροπλανοφόρα κλάσεως Queen Elizabeth.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα των F-35 είχε προκαλέσει κι άλλες τριβές μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον, όταν Αμερικανοί Γερουσιαστές θέλησαν να μπλοκάρουν την αγορά, επικαλούμενοι λόγους ασφαλεία, όταν η κυβέρνηση Τζόνσον επέμενε στη συμμετοχή της Huawei στις υποδομές 5G της χώρας.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:08