search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:24
MENU CLOSE

Εξοπλιστικά: Συζητήσεις με Γαλλία για την προμήθεια 18 αεροσκαφών Ραφάλ

02.09.2020 17:41
ΟΕΝΓΕ κατά δημοσιογράφων ΣΚΑΪ: Δεν ξέρουν οι γιατροί που σώζουν ανθρώπινες ζωές και ξέρουν τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια  - Media

 

Η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η Ελλάδα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την προμήθεια 18 αεροσκαφών Rafale με τη διαδικασία να έχει προχωρήσει αρκετά και να βρίσκεται στη φάση ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των δυο υπουργείων.

Την ίδια χώρα, η χώρα εξετάζει προσφορές για φρεγάτες ΜΕΚΟ από τη Γερμανία, για φρεγάτες τύπου S την Ολλανδία, ακόμα και από τις ΗΠΑ.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο με τις τουρκικές προκλήσεις και τις παραβατικές ενέργειες, αλλά και την παρουσία του Ορούτς Ρέις σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιταχύνουν την ανάγκη εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων, κυρίως για να αυξηθεί η αποτρεπτική ισχύς και σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που είναι μακριά από τις βάσεις των σωμάτων.

Πηγή: skai.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:23