search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:34
MENU CLOSE

Η γαλακτοβιομηχανία του Βόλου διπλασίασε τα κέρδη της εν μέσω κορωνοϊού

03.09.2020 07:27
Η γαλακτοβιομηχανία του Βόλου διπλασίασε τα κέρδη της εν μέσω κορωνοϊού - Media

 

Τις υψηλές πτήσεις συνεχίζει η ΕΒΟΛ καταγράφοντας νέα ρεκόρ σε ο,τι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη, γεγονός που την βοηθά να επιταχύνει το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα δεκάδων εκατ. ευρώ  στο χώρο των ΑΠΕ.

Μιλώντας χθες σε εκπροσώπους του Τύπου στον απόηχο της πρόσφατης ΓΣ ο Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος τόνισε ότι η γαλακτοβιομηχανία, παρά την κρίση του κορωνοϊού,  παρέμεινε σε ανοδική τροχιά και στο α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Κάτι που δημιουργεί την πεποίθηση ότι και το 2020 θα καταγραφεί νέο ρεκόρ στα οικονομικά μεγέθη του Συνεταιρισμού.

Ήδη, όπως σημείωσε ο κ. Πρίντζος, η ΕΒΟΛ επεκτείνει το δίκτυο της σε όλη την Ελλάδα και εντός του φθινοπώρου αναμένεται να κυκλοφορήσει μία νέα σειρά γαλακτομικών προϊόντων για παιδιά.

Είχε προηγηθεί η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Συνεταιρισμού για τη χρήση του 2019, μία χρονιά την οποία ο κ. Πρίντζος χαρακτήρισε ως «την καλύτερη από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού» το 1926.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που παρουσιάστηκαν οι πωλήσεις το 2019 αυξήθηκαν κατά 4% φθάνοντας τα 18,17 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν, στα 3 εκατ. ευρώ και η καθαρή κερδοφορία αυξήθηκε στα 2,64 εκατ. ευρώ έναντι 1,38 εκατ. ευρώ το 2018. 

Το σύνολο της καθαρής θέσης της εταιρείας την 31η Δεκεμβρίου 2019 ήταν 10,6 εκατ. ευρώ ενώ δεν υπάρχει τραπεζικός δανεισμός. 

Μοναδική επιφύλαξη που υπογραμμίζει ο ορκωτός ελεγκτής αποτελεί το γεγονός ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις του Συνεταιρισμού δεν έχουν εξεταστεί από τις φορολογικές αρχές για τις χρήσεις 2014 – 2019. «Ως εκ τούτου τα φορολογικά αποτελέσματα των χρήσεων αυτών δεν έχουν καταστεί οριστικά», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι «ο Συνεταιρισμός δεν έχει προβεί σε εκτίμηση των πρόσθετων φόρων και των προσαυξήσεων που πιθανόν καταλογιστούν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο και δεν έχει σχηματίσει σχετική πρόβλεψη για αυτή την ενδεχόμενη υποχρέωση. Από τον έλεγχό μας, δεν έχουμε αποκτήσει εύλογη διασφάλιση σχετικά με την εκτίμηση του ύψους της πρόβλεψης που τυχόν απαιτείται».

Το μεγάλο ενεργειακό πρότζεκτ

Την ίδια ώρα ο κ. Πρίντζος εμφανίστηκε ικανοποιημένος και για την εξέλιξη της επένδυσης των φωτοβολταϊκών πάρκων που ο ίδιος προσδιόρισε ότι θα φθάσει τα 55 εκατ. ευρώ. Η επένδυση υλοποιείται υπό τις οδηγίες του Συνεταιρισμού από τρεις Ενεργειακές Κοινότητες που δημιουργήθηκαν από μέλη του συνεταιρισμού και υλοποιούν φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 54 MW. Όπως είπε ο κ. Πρίντζος εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν τα 10 πρώτα, ισχύος 10 Mw και μέχρι το Μάιο 2021 θα ολοκληρωθούν και τα 54 Mw, δηλαδή 54 έργα του ενός μεγαβάτ στην περιοχή των δήμων Βόλου και Ρήγα Φεραίου. Στο έργο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου συμμετέχει με 20% στην κάθε κοινότητα που σημαίνει ότι θα έχει σημαντικό ετήσιο εισόδημα, τόνισε ο κ. Πρίντζος.

Πηγή newmoney.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:33