search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:04
MENU CLOSE

Καιρός: Υψηλός δείκτης δυσφορίας και θερμοκρασίες ως 37 βαθμούς Κελσίου ανατολικά και νότια (Χάρτης)

03.09.2020 08:12
Καιρός: Υψηλός δείκτης δυσφορίας και θερμοκρασίες ως 37 βαθμούς Κελσίου ανατολικά και νότια (Χάρτης) - Media

 

Άλλη μια ημέρα με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Πέμπτη 03/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα τους 35-36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας, έχουν ως αποτέλεσμα τον υψηλό δείκτη δυσφορίας. Ο δείκτης δυσφορίας αποτελεί ένα μέτρο του κατά πόσο η θερμοκρασία του αέρα σε συνδυασμό με τα ποσοστά σχετικής υγρασίας, επηρεάζουν στην αίσθηση άνεσης ή δυσφορίας του πληθυσμού, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να υποστεί ο ανθρώπινος οργανισμός.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο δείκτης δυσφορίας κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 03/09, αναμένεται να είναι υψηλός στα ανατολικά, νότια ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου, όπως απεικονίζεται στον παρακάτω Χάρτη. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι υψηλές τιμές του δείκτη δυσφορίας δεν εντοπίζονται μόνο στις περιοχές όπου αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες, αλλά και σε περιοχές όπου προβλέπονται υψηλά ποσοστά υγρασίας, όπως για παράδειγμα στην Κεντρική Μακεδονία, στις Δυτικές Κυκλάδες, στη Ρόδο και στην Ανατολική Στερεά.  

 

 Χάρτης. Βαθμός δείκτη δυσφορίας με χρωματική κλίμακα (λευκό: χαμηλός, κίτρινο: μέτριος, πορτοκαλί: υψηλός, κόκκινος: ακραίος), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για την Πέμπτη 03/09/2020.      

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:04