search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:53
MENU CLOSE

Η Ελλάδα φαίνεται να αποφεύγει την «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας

03.09.2020 10:11
Η Ελλάδα φαίνεται να αποφεύγει την «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας - Media

 

Η Ελλάδα φαίνεται προς το παρόν να αποφεύγει την επιβολή καραντίνας στην Αγγλία στους ταξιδιώτες από ελληνικά αεροδρόμια, με τη σχετική απόφαση να αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης, παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε Βρετανούς τουρίστες που επιστρέφουν από ελληνικούς προορισμούς.

Με όριο επιβολής καραντίνας στη Βρετανία στους προερχόμενους από μια χώρα τα 20 κρούσματα εβδομαδιαίως ανά 100.000 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στα 14,3 κρούσματα, επίπεδο παρόμοιο με αυτό της Βρετανίας. Αντιθέτως η Πορτογαλία ξεπέρασε τα 22 κρούσματα/100.000 κατοίκους και αναμένεται να μπει ξανά στη λίστα της καραντίνας.

Η Σκωτία επιβάλλει κατ’ οίκον περιορισμό 14 ημερών για τους προερχόμενους από την Ελλάδα από το πρωί της Πέμπτης, όπως και η Ουαλία στους προερχόμενους ειδικά από τη Ζάκυνθο.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πιέσεις στην κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου να προσθέσει την Ελλάδα στη λίστα της καραντίνας, γνωστή ως «κόκκινη λίστα», με βάση κάποια ομαδικά κρούσματα προερχομένων από διακοπές.

Αναφέρεται μάλιστα μια ομάδα μαθητών από την κομητεία του Μπάκιγχαμσαϊρ που επέστρεψαν από ταξίδι στη Ζάκυνθο και παρουσίασαν κρούσματα, ενώ μπήκαν όλοι σε απομόνωση.

Παράλληλα ο ταξιδιωτικός οργανισμός Tui, που σταμάτησε να προσφέρει πακέτα για τον Λαγανά της Ζακύνθου λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας από τους τουρίστες εκεί, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε πτήση από το Ηράκλειο στο Λονδίνο (Στάνστεντ) στις 27 Αυγούστου.

Ωστόσο οι συνολικές στατιστικές της Ελλάδας περιορίζουν την πιθανότητα εισόδου της χώρας στη λίστα των περιορισμών, κι ενώ πολλοί Ελληνες φοιτητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Αγγλία για τις σπουδές τους.

Ο Πολ Τσαρλς, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρίας ταξιδίων PC Agency, προβλέπει στην εφημερίδα Daily Mail ότι η Πορτογαλία θα μπει στη λίστα της καραντίνας αλλά η Ελλάδα όχι, χάρη στη σταθερή στατιστική της στα νέα κρούσματα, προσθέτοντας ότι η απόφαση της Σκωτίας ήταν ακραία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:49