search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:51
MENU CLOSE

Πόνος στον αυχένα: Οι φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείτε

03.09.2020 12:23
Πόνος στον αυχένα: Οι φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείτε - Media

 

Αν σας έχει συμβεί να ξυπνήσετε και να μην μπορείτε να κουνήσετε ή να στρίψετε το κεφάλι σας, γνωρίζετε τι συνεπάγεται ο πόνος στον αυχένα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πλέον «πιάσιμο» ή/και πόνους στον αυχένα, γεγονός που συχνά προκαλεί ακόμα και πονοκεφάλους.

Δείτε μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πόνο στον αυχένα:

Θερμότητα: Μπορεί να νιώθετε ανακούφιση όταν βάζετε κρύα κομπρέσα στον αυχένα, επειδή μουδιάζουν οι μυς και τα νεύρα και μειώνεται η φλεγμονή, αλλά μην ξεχνάτε ανά τακτά διαστήματα να ασκείτε και θερμότητα στην περιοχή. Θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη ροή του αίματος και θα κάνει τον πόνο να φύγει ταχύτερα.

Κανέλα και κουρκούμη: Αν έχετε εκτεθεί σε ένα κρύο ή υγρό περιβάλλον πριν από τον τραυματισμό του αυχένα σας, δοκιμάσετε να πιείτε κανέλα και κουρκούμη σε ζεστό νερό για να μειώσετε τις συσπάσεις των μυών του αυχένα και τη φλεγμονή.

Ζεστό ντους: Κάντε ζεστό ντους ή μπάνιο με κάποια αιθέρια έλαια όπως από δενδρολίβανο, λεβάντα, πεύκο ή μοσχοκάρυδο. Στους μυς αρέσει να είναι ζεστοί και όχι να διατηρούνται σε ακινησία. Προσπαθήστε να κάνετε όσες περισσότερες κινήσεις μπορείτε στο λαιμό και τον αυχένα, πάρτε βαθιές ανάσες, χρησιμοποιείτε μαξιλάρια με θερμότητα και κάντε ζεστές κομπρέσες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αιθέρια έλαια: Δοκιμάστε να κάνετε επάλειψη με έλαιο σιναπιού στους μυς του αυχένα για να ανακουφίσετε την ακαμψία, αλλά αφήστε το να δράσει μόνο για λίγα λεπτά κάθε φορά, για να αποτρέψετε το μούδιασμα και το κάψιμο.

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:50