search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:35
MENU CLOSE

Λύθηκε ο… γόρδιος δεσμός: Με το πρώτο κουδούνι ο αγιασμός στα σχολεία

03.09.2020 13:43
Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας στο Twitter για τον αγιασμό (Video) - Media
 
Mε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα τελεστεί, στις 14 του Σεπτεμβρίου, ο αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από κοινή συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας.
 
Μάλιστα, ο αγιασμός θα λάβει χώρα σε ώρα που θα συνεννοηθούν οι κατά τόπους εφημέριοι με τους διευθυντές των σχολείων, λαμβανομένης υπ όψη της Θείας Λειτουργίας της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Κατά τους αγιασμούς θα ισχύσουν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις που αφορούν στην πρόληψη και προφύλαξη από την πανδημία του κορονοϊού Covid-19.
 
Υπενθυμίζεται ότι επειδή η έναρξη του σχολικού έτους συμπίπτει με την ημέρα του Τίμιου Σταυρού, είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τους ιερείς οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στα σχολεία για τον καθιερωμένο αγιασμό.
 
«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», είπε την Τετάρτη μετά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15