search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21
MENU CLOSE

«Θύμα» του κορωνοϊού μεγάλος οίκος ανοχής που «βάζει λουκέτο» (Photos)

03.09.2020 14:02
«Θύμα» του κορωνοϊού μεγάλος οίκος ανοχής που «βάζει λουκέτο» (Photos) - Media
 
Λουκέτο βάζει ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη, το περιβόητο Pascha, στην Κολωνία της ανατολικής Γερμανίας.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW το πελώριο 12όροφο κτίριο που έγραψε τη δική του ιστορία στον πληρωμένο έρωτα στη Γερμανία έκανε αίτηση στον πτωχευτικό κώδικα. «Είμαστε το τέλος» αναφέρει ο διευθυντής του χώρου, Άρμιν Λομπσάιντ, σε τοπική γερμανική εφημερίδα την Express.
 
Όπως αναφέρεται, η εταιρεία εξάντλησε τις οικονομίες της το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο η πορνεία απαγορεύεται στην Κολωνία, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας διάδοσης του κορωνοϊού.
 
Ο Γερμανός επιχειρηματίας υποστηρίζει πως το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στο οποίο και ανήκει η Κολωνία δεν ενημέρωσε με σαφήνεια τους επιχειρηματίες για το σχέδιο εξόδου από την ειδική αυτή κατάσταση του κορωνοϊού και πότε θα αρθούν οι περιορισμοί.
 
«Δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό κατ’ αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την χρεωκοπία με τη βοήθεια των τραπεζών, αν είχαμε τη διαβεβαίωση πως θα ξεκινούσαν και πάλι οι δραστηριότητες με την έναρξη της νέας χρονιάς» λέει συγκεκριμένα.
 
Το Pascha είναι ένα πελώριο κτίριο συνολικού εμβαδόν 9.000 τ.μ. και 12 ορόφων το οποίο απασχολεί περίπου 80 άτομα προσωπικό, μάγειρες, μασέρ και άλλα επαγγέλματα, ενώ νοικιάζει τα δωμάτιά του σε ιερόδουλες που εργάζονται μόνες τους. Σύμφωνα με το λήμμα της Wikipedia, τον οίκο ανοχής επισκέπτονταν καθημερινά ως και 1.000 πελάτες.
Οι υπεύθυνοι του κτιρίου χρεώνουν το δωμάτιο σε κάθε ιερόδουλη 180 ευρώ, το οποίο τους παρέχει ασφάλεια, σίτιση, περίθαλψη, ενώ ένα μέρος του πηγαίνει ως φόρος στην πόλη της Κολωνίας. Από εκεί και έπειτα, η κάθε ιερόδουλη «διαπραγματεύεται» με τους πελάτες που περιπλανώνται στους διαδρόμους για την τιμή της συνεύρεσης.
 
Ο οίκος ανοχής δημιουργήθηκε το 1972 σε μια προσπάθεια της πόλης της Κολωνίας να εξαλείψει μια άλλη συνοικία της πόλης με σπιτάκια με «κόκκινα φανάρια».
 
Η απόφαση της πόλης ήταν να δημιουργήσει αυτόν τον χώρο, σε ένα κτίριο που ανήκει στη δημοτική Αρχή και έτσι να ελέγχει την παράνομη πορνεία, αλλά και να συλλέγει σημαντικά ποσά από τους φόρους πελατών και ιερόδουλων. Το κτίριο πήρε αρχικά το όνομα «Eros Center» πριν μετονομαστεί το 1995, αφού άλλαξε διεύθυνση σε Pascha.
Ο οίκος ανοχής στην Κολωνία δεν είναι η μόνη εταιρεία στη Γερμανία που οδηγείται στο λουκέτο και την πτώχευση. Φαίνεται πως δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις που μπροστά στην αβεβαιότητα του κορωνοϊού οδηγούνται στην χρεωκοπία. Οι κλάδοι της οικονομίες που πλήττονται εντονότερα είναι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα της DW στην αγγλική γλώσσα.
 
Πηγή: iefimerida.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21