search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:07
MENU CLOSE

Θετικός στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας

03.09.2020 15:03
Κορωνοϊός: Θετικός μαθητής σε σχολείο του Πύργου - Media
 
Τα σοβαρά προβλήματα και την ελλιπή προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου, με αφορμή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας.
 
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως αν και δεν έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ωστόσο δεκάδες εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινά το «παρών» στις σχολικές μονάδες, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες. Παράλληλα, καταγγέλλεται πως δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη διαχείριση κρούσματος, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη για μαζικά τεστ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
 
Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη του Σεπτέμβρη, χιλιάδες εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά. Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί επίσημα για τις 14 Σεπτεμβρίου όμως ήδη τα σχολεία λειτουργούν, παραβρίσκονται καθημερινά δεκάδες συνάδελφοι, πραγματοποιούνται μια σειρά αναγκαίες προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών μας.
 
Ο χώρος του σχολείου είναι χώρος δουλειάς για χιλιάδες εργαζόμενους και οφείλει η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγιεινής των συναδέλφων.
 
Με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, σε συνάδελφο εκπαιδευτικό, που εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, έρχονται στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα και η ελλιπής προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, για την έναρξη της σχολική χρονιάς.
 
Δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη διαχείριση κρούσματος στο εκπαιδευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μη δίνονται σαφείς οδηγίες, από τους αρμοδίους φορείς, για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το αν πρέπει να γίνουν τεστ στους υπόλοιπους συναδέλφους, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα να μην προσέρχονται στο χώρο του σχολείου, για την ανάγκη να γίνει άμεση απολύμανση του χώρου. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή δεν έχει φτάσει στα περισσότερα σχολεία το προσωπικό καθαριότητας ούτε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.) παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει.
 
Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω εντείνουν την ανησυχία και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.
 
Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα! Είναι απαραίτητο να ανοίξουν τα σχολεία και αυτό πρέπει να γίνει με όρους και προϋποθέσεις ώστε να διασφαλιστεί η υγειά ολων.
 
Απαιτούμε, καταρχήν:
  • Να γίνει ΑΜΕΣΑ ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
  • Να μην προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί στο χώρο του σχολείου, για όσες μέρες απαιτείται.
  • Να γίνει απολύμανση και καθαρισμός του σχολείου από το Δήμο.
Διεκδικούμε:
  • Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.)
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
Πηγή: alfavita.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:07