search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27
MENU CLOSE

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία: Κριτική Τσίπρα σε Μητσοτάκη για την ύφεση και την εξωτερική πολιτική

03.09.2020 16:30
5137870.jpg
 
Και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Σύμφωνα με κομματικές πηγές η πρόταση του προέδρου εγκρίθηκε ομόφωνα και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα πάνω στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα μέλη του ΠΣ αποδέχθηκαν επίσης θετικά την πρόταση του προέδρου για ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων με στόχο τη καλύτερη δυνατή συσπείρωση και παρουσία του κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή.
 
Στη εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας μετά και τη σημερινή ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του 2ου τριμήνου και της μεγάλης ύφεσης που ήδη πλήττει την ελληνική οικονομία.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδείχθηκε ότι η χώρα είχε ανάγκη από ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε επίσης κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να εντείνει την αντιπολιτευτική του δράση, να παρουσιάσει το συνολικό πολιτικό του σχέδιό για την αντιμετώπιση της τριπλής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
 
Τέλος αποφασίστηκε η διεξαγωγή, το επόμενο διάστημα, διαδικτυακά του Διεθνούς Συνεδρίου για την αποτίμηση της εμπειρίας της αριστερής διακυβέρνησης, καθώς και της ΚΕΑ με στόχο την έγκριση των προγραμματικών θέσεων.
 
Επίσης ορίστηκε, μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου, η τακτική λειτουργία του οργάνου από εδώ και στο εξής κάθε δεκαπενθήμερο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:26