search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:12
MENU CLOSE

Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Αποσύρετε τα τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, εάν θέλετε διάλογο

04.09.2020 12:35
Με διαβήματα απαντά  η Αθήνα στην Άγκυρα για τις παρενοχλήσεις κοντά στα Ίμια - Media

 

O Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Ευχής έργο θα ήταν να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο ( και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει, καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:11