26/01/2021 10:42:51

Θετικός στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο Νο1 τρόπος μετάδοσης – Οι δυο κινήσεις που προστατεύουν - Media

 

Τα σοβαρά προβλήματα και την ελλιπή προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου, με αφορμή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας.

Όπως τονίζουν τα μέλη σε σχετική ανακοίνωση από την 1η του Σεπτέμβρη, χιλιάδες εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά. Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί επίσημα για τις 14 Σεπτεμβρίου όμως ήδη τα σχολεία λειτουργούν, παραβρίσκονται καθημερινά δεκάδες συνάδελφοι τους, πραγματοποιούνται μια σειρά αναγκαίες προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών μας.

Με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό που εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, επισημαίνουν πως έρχονται στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα και η ελλιπής προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, για την έναρξη της σχολική χρονιάς.

Όπως καταγγέλουν δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη διαχείριση κρούσματος στο εκπαιδευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μη δίνονται σαφείς οδηγίες, από τους αρμοδίους φορείς, για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το αν πρέπει να γίνουν τεστ στους υπόλοιπους συναδέλφους, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα να μην προσέρχονται στο χώρο του σχολείου, για την ανάγκη να γίνει άμεση απολύμανση του χώρου», σημειώνουν και επισημαίνουν πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει φτάσει στα περισσότερα σχολεία το προσωπικό καθαριότητας ούτε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.) παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.