search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:16
MENU CLOSE

«Στα κόκκινα»: Πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πέταξε πάνω από την Ουκρανία προς την Κριμαία (pics)

04.09.2020 18:45
«Στα κόκκινα»: Πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πέταξε πάνω από την Ουκρανία προς την Κριμαία (pics) - Media
 
Σύμφωνα με αναφορές, την Παρασκευή, αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος μπήκε στον ουκρανικό εναέριο χώρο με κατεύθυνση προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.
 
Συγκεκριμένα, ένα βομβαρδιστικό αεροπλάνο B-52 των ΗΠΑ εισήλθε από την Πολωνία στην Ουκρανία και συνέχισε να κατευθύνεται βόρεια.

Η συγκεκριμένη πτήση έχει μεγάλο ενδιαφέρον, διότι είναι σπάνιο να βλέπεις ένα αμερικανικό αεροσκάφος να εισέρχεται στην Ουκρανία, πόσο μάλλον να πλησιάζει τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία έχει προσαρτήσει στην επικράτειά της.

Το σκηνικό είναι επαναλαμβανόμενο, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 απογειώθηκε από ρωσική αεροπορική βάση που ανήκει στην νότια στρατιωτική περιφέρεια για να αναχαιτίσει στη Μαύρη Θάλασσα τρία αεροσκάφη και συγκεκριμένα ένα στρατηγικό αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135, ένα αμερικανικό αεροσκάφος περιπολίας P-8A Poseidon και ένα βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος R-1 Sentinel, τα οποία είχαν προσεγγίσει τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα αεροσκάφη, απομακρύνθηκαν και δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ρωσίας.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:16