24/04/2019 14:09:40
16.3.2010

Ιατρική "ανεπάρκεια"...

Ιατρική "ανεπάρκεια"... - Media

Σε εφημεριακό κραχ οδηγούνται τα δημόσια νοσοκομεία την εβδομάδα που διανύουμε, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους εκείνους που –κούφια η ώρα- θα πέσουν στην ανάγκη του ΕΣΥ... Εφαρμόζοντας -σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φορολογική στοχοποίησή τους και για τη γενικότερη κρατική ασυνέπεια σε ό,τι τους αφορά- για πρώτη φορά το νόμο, οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν αυτό το μήνα να εργαστούν βάση προγράμματος που προβλέπει 4 εφημερίες το μήνα ανά ιατρικό λειτουργό. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δε θα υπάρχουν διαθέσιμοι εφημερεύοντες στα απανταχού νοσοκομειακά τμήματα... αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχει ήδη «καθαρίσει» με τις βάρδιές της. (Ας όψεται η υποστελέχωση και η αθέτηση της προαιώνιας εκείνης δέσμευσης, που έλκει την καταγωγή της από την προηγούμενη κυβέρνηση, ότι θα προσλαμβάνονταν το 2009 στα δημόσια νοσοκομεία τουλάχιστον 2.000 νέοι γιατροί... )

Με τις κινητοποιήσεις αυτές, οι έμμισθοι γιατροί του ΕΣΥ, που ουδεμία σχέση έχουν με κάποιους κακοσυστημένους μεγαλομεγάλους, αργυρώνητους διδάκτορες, ζητούν από την ηγεσία του ΥΥΚΑ να σκύψει με περισσότερη προσοχή στα προβλήματά τους, να διασφαλίσει απρόσκοπτη ροή στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, να προσλάβει «κόσμο» πλέον των συνταξιοδοτήσεων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γενικότερο εξανθρωπισμό των ωραρίων και των συνθηκών εργασίας. Το αυτό επιθυμούμε και ημείς οι ασθενείς...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.