search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:50
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Πρωτοφανή επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων απαγόρευσης στη Μελβούρνη

05.09.2020 13:42
Κορονοϊός: Πρωτοφανή επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων απαγόρευσης στη Μελβούρνη - Media

 

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Μελβούρνης νωρίτερα το πρωί, όταν χιλιάδες Αυστραλοί έσπασαν την καραντίνα και κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα συνεχιζόμενα μέτρα περιορισμού για τον περιορισμό της πανδημίας αλλά και την αστυνομική βία σε βάρος όσων διαφωνούν με αυτά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και μια έγκυος η οποία χαρακτήρισε τη σύλληψη της ως «απαγωγή» αλλά και ένας άνδρας που συνελήφθη στο σπίτι του επειδή καλούσε σε κινητοποιήσεις μέσω Facebook και σπάσιμο της καραντίνας. Στην κατοχή του Τζέιμς Μπαρτόλο -πρώην στρατιώτη και μποντιμπίλντερ, που «πολεμά ενάντια στο “διεφθαρμένο και αποτυχημένο σύστημα”», βρέθηκαν πέντε σπαθιά σαμουράι. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο ιερό μνήμης της Μελβούρνης όπου σήμερα γιορτάζεται η «Ημέρα της Ελευθερίας», καλώντας τις κρατικές Αρχές να ανακαλέσουν τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

«Ντροπή», «όλα είναι απάτη» φώναζαν, ενώ υπήρξαν αρκετοί ηλικιωμένοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή είναι η χώρα μου. Αυτή είναι η Αυστραλία μου; Γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ – για 82 χρόνια» φώναζε ηλικιωμένος διαδηλωτής. 

 

Η Αστυνομία έκανε σαρωτικούς ελέγχους ακόμα και σε οδηγούς αυτοκινήτων. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πριν από τη διαμαρτυρία, ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Daniel Andrews προειδοποίησε επίσης ότι η διαδήλωση θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή πιο σκληρών μέτρων, προκαλώντας την οργή των διαδηλωτών.

«Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως εγωιστικό για τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται. Η μόνη διαμαρτυρία στην οποία πρέπει να συμμετάσχουμε, το μόνο επιχείρημα, ο μόνος αγώνας στον οποίο πρέπει να συμμετάσχουμε ενάντια σε αυτόν τον ιό», ανέφερε. 

Η Αυστραλία μετρά 750 νεκρούς από κορωνοϊό και περισσότερα από 26.000 κρούσματα. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:48