search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:54
MENU CLOSE

«Φίλε, σύντροφε και αδερφέ μας, καλό ταξίδι»: Το «αντίο» των συναγωνιστών του 27χρονου εθελοντή πυροσβέστη

06.09.2020 13:54
«Φίλε, σύντροφε και αδερφέ μας, καλό ταξίδι»: Το «αντίο» των συναγωνιστών του 27χρονου εθελοντή πυροσβέστη - Media

 

Το δικό τους «αντίο» στον Πάνο Πλεξίδα, τον 27χρονο εθελοντή πυροσβέστη που αισθάνθηκε αδιαθεσία εν ώρα καθήκοντος και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Αγρινίου τα ξημερώματα της Κυριακής, δίνουν οι συναγωνιστές του.

Ο νεαρός εθελοντής πυροσβέστης ήταν πολιτικοποιημένος και συμμετείχε ενεργά στα τοπικά κινήματα του Αγρινίου. Σε ανάρτηση τα μέλη του τοπικού φοιτητικού σχήματος «Αριστερή Πρωτοβουλία», που συμμετέχει στην φοιτητική παράταξη των ΕΑΑΚ, αποχαιρετούν τον Πάνο Πλεξίδα παραθέτοντας στιγμές από την παρουσία του στο κίνημα.

«Σήμερα, 6 Σεπτέμβρη 2020, ξημέρωσε μια αλλιώτικη μέρα. Από το πρωί τα τηλέφωνα δε σταμάτησαν να χτυπάνε. Το ερώτημα ήταν ένα, εάν ο Πάνος είναι καλά. Ο Πάνος μας.
Ο Πάνος Πλεξίδας, αυτό το χαμογελαστό παιδί, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του σχήματος δίπλα μας, να στηρίξει κάθε αγώνα μας, κάθε μάχη για κάθε μικρό και μεγάλο. Από τις πορείες για τη μετονομασία και για τη φοιτητική μέριμνα, στις περιφρουρήσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και στις απεργίες, ο Πάνος ήταν πάντα εκεί. Δίπλα μας, στις πρώτες γραμμές των μπλοκ, πάντα να βροντοφωνάζει τα συνθήματα, να υψώνει το ηθικό, να μας θυμίζει πάντα πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

»Πάντα χειμαρρώδης, αλλά έτοιμος να ακούσει τον/την καθεμιά μας, πάντα ανοιχτός σε κουβέντα, σε συζήτηση, σε διαφωνία. Ο Πάνος που όταν η Αστυνομία προσπαθούσε να κατασκευάσει κατηγορητήρια και να συλλάβει μέλη του σχήματος, τραβιόταν μέσα στο ξημέρωμα με την αγαπημένη μας, Βαλάντη, την μητέρα του, να αποφυλακίσουν τους συντρόφους μας. Ο Πάνος, που μετά τις πρώτες κινητοποιήσεις το Δεκέμβρη του ’16 για τη φοιτητική μέριμνα στο Αγρίνιο , μας μάζεψε και μας πήγε σπίτι του να φάμε, γιατί μας έβλεπε κουρασμένους. Ο Πάνος, που καπάκια από τη δουλειά έφευγε νύχτα από το Αγρίνιο να πάει στην Αθήνα να περιφρουρήσει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

»Ο Πάνος Πλεξίδας, έφυγε από κοντά μας χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καινούριο, όπου συμμετείχε ως Εθελοντής Πυροσβέστης του Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας. Ο Πάνος έπεσε στο καθήκον, γιατί η ύψιστη αξία του ήταν η προσφορά στην κοινωνία και η πάλη για τα δίκια του λαού.

Η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στη Βαλάντη, στο Θοδωρή και στην Ελένη.
Φίλε, Σύντροφε και Αδερφέ μας, καλό ταξίδι.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27