search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:06
MENU CLOSE

Θα είναι αργά για δάκρυα

18.09.2012 17:20

«Ο τρόπος που δρουν οι Χρυσαυγίτες είναι φασιστικός και εμπνευσμένος από την εποχή του χιτλερισμού» είπα σε συνομιλητή μου, όταν μου άρχισε τα σούξου – μούξου για τις δραστηριότητές τους.

«Ο τρόπος που δρουν οι Χρυσαυγίτες είναι φασιστικός και εμπνευσμένος από την εποχή του χιτλερισμού» είπα σε συνομιλητή μου, όταν μου άρχισε τα σούξου – μούξου για τις δραστηριότητές τους.

Κοίτα, του λέω, μπορεί κάποια πράγματα που κάνουν να είναι απλά του γούστου τους.

● Θέλουν να μοιράζουν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες και όχι σε αλλοδαπούς; Δικαίωμά τους. Δεν μου αρέσει, απάνθρωπο, ρατσιστικό, αλλά έτσι θέλουν.

● Θέλουν να κάνουν εθελοντική αιμοδοσία μόνο για Έλληνες; Το βρίσκω αποτρόπαιο, ρατσιστικό, δεν προάγει τις ανθρώπινες αξίες, αλλά έτσι θέλουν.

● Θέλουν να έχουν και ακραίες θέσεις για το πολιτικό μας σύστημα; Ας έχουν. Αντιμετωπίζονται με επιχειρήματα, με ιστορικές αναφορές, με την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος ως του καλύτερου που υπάρχει.

Εδώ όμως δεν αρκούνται σε αυτά.

Όταν δέρνουν όποιον μελαψό μετανάστη βρίσκουν μπροστά τους, όταν κάνουν ελέγχους στις λαϊκές και αναποδογυρίζουν πάγκους μεταναστών, είτε έχουν άδεια είτε όχι, όταν τρομοκρατούν γειτονιές, όταν ξυλοκοπούν όποιον δεν τους γουστάρει, όταν απειλούν όποιον αντιστέκεται στις πρακτικές τους, όταν βρίζουν, χειροδικούν και απειλούν βουλευτές και δημοσιογράφους, τότε δεν είναι «πολιτικό κόμμα με ακραίες απόψεις»…

Είναι μια ομάδα με εγκληματική δράση, τραμπούκοι με μεθόδους μπράβων της νύχτας, που, αν δεν αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα, θα κάνει τεράστια ζημιά στη Δημοκρατία και θα βάλει σε περιπέτειες τη χώρα.

Ήδη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον ΟΗΕ φτάνουν δεκάδες καταγγελίες και η χώρα θα βρεθεί στο στόχαστρο με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Σε αυτά ας προσθέσει κανείς και την αντίδραση οργανωμένων ομάδων μεταναστών, με πιθανά θύματα, όχι τους γνωστούς τραμπούκους, αλλά αθώους πολίτες.

Η Πολιτεία ας λειτουργήσει έτσι που να μην δίνει κανένα «άλλοθι» στους Χρυσαυγίτες να την υποκαθιστούν (τάχα μου) για να εξαλείψουν τις αδικίες στις οποίες υπόκειται η ελληνική κοινωνία. Ας πάρει μέτρα.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος αντιδρά σε σημαντικό βαθμό. Υπάρχουν δυστυχώς εφημερίδες και κανάλια που έχουν αναλάβει να εξωραΐζουν την εικόνα της Χρυσής Αυγής. Θα καταλάβουν το λάθος τους όταν ο τραμπούκος τούς χτυπήσει την πόρτα.

Όταν θα τους τρίψει στη μούρη (στην καλύτερη περίπτωση) δισέλιδα αφιερώματα που δεν θα τους αρέσουν, ξεχνώντας τα σημερινά που γράφονται για να αποφέρουν μερικές χιλιάδες φύλλα.

Τότε όμως θα είναι αργά για κάθε… είδους δάκρυα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05