search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Βραζιλία: Το 25% δηλώνει πως ίσως αρνηθεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού – 447 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

07.09.2020 05:10
Κορωνοϊός: Θερίζει στη Βραζιλία - Ακόμη 814 νεκροί - Media

 

Το 5% των Βραζιλιάνων θα αρνηθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να λάβει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και ένα επιπλέον 20% απαντά ότι ενδέχεται να μην εμβολιαστεί, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή στην εφημερίδα O Estado de S. Paulo.

Οι λόγοι που έδωσαν εκείνοι που εκφράζουν επιφυλάξεις για τη λήψη ενός εμβολίου κατά του Covid-19 περιλαμβάνουν αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του και αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας, όπως φόβοι για επέμβαση στον γενετικό κώδικα, ότι θα τους εμφυτευτεί ένα τσιπ αν εμβολιαστούν και ότι είναι φτιαγμένο από έμβρυα που προέρχονται από άμβλωση.

Το δείγμα της δημοσκόπησης της Ibope που διενεργήθηκε για τη μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz ήταν 1.000 άτομα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από εκείνους που εξέφρασαν απροθυμία να εμβολιαστούν, το 34% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών και το 36% είναι ευαγγελιστές Χριστιανοί.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 75% των Βραζιλιάνων θα εμβολιαστεί όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αφότου ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος υποβαθμίζει διαρκώς τη σοβαρότητα της πανδημίας, επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικοί όταν εμβόλια θα είναι διαθέσιμα.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο παγκοσμίως αριθμό κρουσμάτων και θανάτων που σχετίζονται με τον ιό, καταμετρώντας μέχρι σήμερα 126.203 νεκρούς και 4,1 εκατομμύρια μολύνσεις.

Ακόμη 447 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Την ίδι ώρα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 447 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του Covid-19 και 14.521 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε σε 126.650 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 4,14 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σε απόλυτα μεγέθη – τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39